Producatorul de materiale de constructii Holcim Romania, parte a grupului elvetian Holcim, a inregistrat o cifra de afaceri de 200 de milioane de euro anul trecut, in scadere cu 20% fata de valoarea consemnata in 2009, din cauza efectelor crizei economice si a conditiilor diferite de piata.

Totodata, profitul EBIT din exploatare s-a redus cu 53%, de la 54 de milioane de euro in 2009 la 25 de milioane de euro in 2010.

La inceputul lunii, grupul elvetian a anuntat ca vanzarile de ciment si clincher (materia prima principala folosita la fabricarea cimentului) de pe piata locala s-au redus cu 14,5% in 2010, in conditiile in care pretul mediu al cimentului a avut un regres de 10,9%.

Holcim Romania detine in prezent doua fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare la Turda, 20 statii ecologice de betoane, cinci statii de agregate si un terminal de ciment in Bucuresti.

Piata locala a cimentului este controlata de subsidiarele locale ale Holcim (Elvetia), Lafarge (Franta) si HeidelbergCement (Germania).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si