Unul dintre parcuri va fi instalat in localitatea Chimogeni din judetul Constanta, iar celelalt, la Frumusita, in judetul Galati, ambele avand o capacitate instalata de cate 50 MW.

"Pentru 2012, ne propunem sa finalizam cel putin pe unul dintre ele, astfel incat sa devenim producatori de energie electrica din surse regenerabile", a declarat Eugen Bradean, director de strategie in cadrul Electrica, prezent la un forum pe tema cooperarii economice dintre Romania si statele Golfului organizat la Bucuresti de Forum Invest.

Dupa finalizarea constructiei celor doua parcuri, Electrica spera sa obtina, anual, circa 660.000 de certificate verzi, pana in 2017. Dupa aceasta perioada, numarul lor se va injumatati, odata cu scaderea preturilor la care certificatele verzi sunt tranzactionate. In prezent, certificatele verzi sunt tranzactionate la pretul de 55 euro fiecare, valoare maxima potrivit legii, cea minima fiind de 27 de euro.

Citeste si:

Certificatele verzi sunt documente emise de Transelectric prin care se atesta ca producatorul primeste, pentru fiecare megawatt-ora, in functie de tipul de energie verde, un anumit numar de certificate verzi, tranzactionate apoi pe Operatorul Pietei de Energie Electrica din Romania (OPCOM).

Electrica este detinuta de stat prin intermediul Ministerului Economiei si are in prezent 3,5 milioane de clienti. Compania detine participatii si in cadrul altor companii de pe piata de profil, mai exact la E.ON Romania (Germania) si Enel Romania (Italia).