Curtea de Apel Brasov a decis irevocabil sa mentina decizia tribunalului de inchidere a procedurii de reorganizare judiciara a Rafo Onesti, dupa o perioada de 5 ani de insolventa, ceea ce permite societatii sa reintre in circuitul normal de business, anunta casa de avocatura Bostina si Asociatii.

"Casa de Avocatura a obtinut in instanta evitarea falimentului Rafo si inchiderea irevocabila a procedurii de reorganizare judiciara a companiei. La 8 martie, Curtea de Apel Brasov a decis irevocabil mentinerea solutiei Tribunalului Brasov de inchidere a procedurii reorganizarii judiciare a Rafo, dupa o perioada de 5 ani de insolventa. Decizia permite societatii sa reintre in circuitul de business normal, cu consecinte benefice pentru mediul economic si social din zona", anunta casa de avocatura Bostina si Asociatii, care a reprezentat in instanta compania din Onesti.

Curtea de Apel Brasov a respins cererea de suspendare a judecatii recursului, a respins ca tardiv recursul declarat de creditorii si a respins, ca nefondat, recursul declarat de creditorul Glencore Energy UK. Hotararea este irevocabila.

"Solutia are o importanta enorma pentru societate, confirmand ca Rafo este un business viabil, permitand companiei sa primeasca garantiile bancare pentru a accesa finantarile necesare repornirii fluxurilor tehnologice, blocate pana in prezent de existenta procedurii de insolventa. Este un succes al intregii echipe de avocati, a carei strategie a dat roade", a declarat avocatul partener Bogdan Paraschiv, coordonatorul echipei de avocati care a reprezentat in instanta compania Rafo.

Conform legii, reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform unui program de plata a creantelor. Procedura de reorganizare judiciara se inchide prin sentinta, in urma indeplinirii tuturor obligatiilor de plata asumate in planul de reorganizare, confirmat de judecatorul sindic.

Tribunalul Brasov a respins in 2010 cererile de intrare in faliment a companiei Rafo Onesti si a dispus inchiderea procedurii reorganizarii judiciare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
CFR Calatori ieftineste biletele in weekend