Domeniile Ostrov vrea sa-si dubleze afacerile in 2011, la 20 mil. lei

Producatorul de vin Domeniile Ostrov isi propune pentru acest an o dublare a cifrei de afaceri, pana la nivelul de 20 mil. lei, potrivit lui Constantin Theodor Ilinca, director general al companiei.

Domeniile Ostrov intrat pe piata locala de vinuri in 2009, adaugandu-si anul trecut in portofoliu soiurile Cabernet Sauvignon roze, Feteasca Neagra si Muscat Ottonel, situate in gama medium. In gama premium Cetatea Durostorum au intrat soiurile Chardonnay Si Sauvignon Blanc.

Volumul total al investitiilor realizate de producatorul roman din 2005 si pana in prezent se ridica la 24 mil. euro, suma alocata reconversiei plantatiilor prin programe anuale succesive, sisteme de irigatii, dotarea cu echipamente si utilaje, modernizarea celor doua statii de vinificatie.

In prezent podgoria Ostrov are 1.300 de hectare si include centrele viticole Ostrov si Lipnita, in judetul Constanta, situate la granita Romaniei cu Bulgaria.

Domeniile Ostrov reprezinta brandul umbrela sub care se comunica gamele de vinuri ale podgoriei Ostrov. Alaturi de podgoria de vita de vie compania mai detine 500 de hectare de pomi fructiferi si 200 de hectare de legume.

Principalele game de vinuri din portofoliul Domeniile Ostrov sunt Cetatea Durostorum, Canaraua Fetii, Domeniile Ostrov, Cosa di Vino si Vinaria Ostrov. Produsele sunt prezente in Metro, Selgros, Real, Carrefour, Cora, Kaufland, Auchan, Lidl.

Domeniile Ostrov este detinut de omul de afaceri Horia Culcescu. Acesta mai controleaza companiile Leader International (conserve de legume si fructe), Berser (sere) si Leoser (sere), cu afaceri cumulate de aproximativ 40 mil. euro in 2008.

Cititi si Cum vrea Domeniile Ostrov sa ajunga in top 5 producatori locali de vin


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri