“Vizam o extindere in zona Europei Centrale si de Est. Ne-am gandit ca cel mai simplu ar fi sa incheiem un parteneriat cu o companie independenta decat sa trimitem un francez la Bucuresti pentru a deschide un birou aici. Sa deschizi noi birouri in Europa Centrala este o treaba grea – fie pentru ca piata era dominata de firmele de consultanta americane, fie vorbeam de piete foarte mici ca dimensiune. Vom centraliza activitatea din aceasta regiune prin birourile pe care le avem la Bucuresti si Varsovia”, declara Yves Labat, general delegate Eurogroup Consulting.

Eurogroup Consulting este o retea independenta de consultanta, de origine europeana, ce detine 24 de birouri in 18 tari si are o echipa formata din 1.200 de consultanti. Compania ofera servicii de consultanta in sectoare de activitate precum banci, finante, asigurari, industria farmaceutica, productie, retail si distributie, energie si utilitati, telecomunicatii, administratie publica si servicii medicale.

In urma acestei afilieri, Ensight Management Consulting va participa din Romania la proiectele de consultanta desfasurate la nivel regional, pentru clientii din Ungaria, Rusia, Ucraina, Croatia, Slovenia si Republica Moldova.

“Ideea de a fi o companie de succes doar pe baza unui sistem IT eficient, a unei organizari de buna calitate, este invechita. Criza ne-a invatat ca acest sistem este depasit. Oamenii trebuie sa devina acum proprietarii proceselor de activitate. Teoria in domeniul consultantei in management trebuie sa se schimbe dramatic”, spune Labat.

Citeste si:

Potrivit acestuia, Eurogroup Consulting vizeaza o extindere agresiva in urmatorii ani, pe harta retelei de consultanta aflandu-se noi locatii in tari precum Turcia, Orientul Mijlociu, si in viitor Asia.

Ensight Management Consulting a inregistrat anul trecut afaceri de 4,7 milioane de euro, in scadere cu 20% comparativ cu rezultatul din 2009. Pentru 2011, compania estimeaza o stagnare sau o usoara crestere, in trend cu piata de consultanta in management. 15% din cifra de afaceri a companiei este generat de proiectele de consultanta pan-europene.

Pentru acest an, Ensight Management Consulting isi va focaliza atentia in special spre proiectele din zona banci si asigurari, retail si distributie, energie si utilitati.

Robert Maxim, managing partner al Ensight Management Consulting, declara ca piata de profil s-a contractat de la nivelul de 300 de milioane de euro, in 2008 - anul de varf - la aproximativ 180-200 de milioane de euro in 2010.