ThyssenKrupp Elevator Romania, parte a grupului industrial german ThyssenKrupp, vrea sa-si extinda operatiunile prin preluarea portofoliului de contracte de intretinere a ascensoarelor de la unii jucatori locali si si-a propus sa revina in acest an la rulajul de 27 milioane lei inregistrat in 2009.
"Avand in vedere ca piata de instalatii noi a inceput sa se restranga, in mod automat nu ne putem dezvolta numai organic si atunci planurile noastre vizeaza eventuale achizitii ale unor portofolii de contracte de la alti jucatori. Target-ul nostru sunt companiile care au intre 50 si 200 de ascensoare in intretinere, iar in Romania exista zeci de asemenea firme. In plus, ne-am propus ca in acest an sa deschidem in tara una sau doua sucursale", a declarat pentru Mediafax directorul general al ThyssenKrupp Elevator Romania, Cristian Bourceanu.

El a precizat ca firma pe care o conduce este interesata de achizitii de portofolii, nu si de actiunile respectivei firme, desi grupul a aplicat la nivel international ambele tipuri de preluari.

Bourceanu nu a oferit o estimare legata de valoarea unei astfel de achizitii, dar a spus ca aceasta va tine cont, printre altele, de starea tehnica a echipamentelor din gestiune.

"Suntem in cautari in momentul de fata si vrem sa facem una sau doua astfel de achizitii", a spus el.

Reprezentantul ThyssenKrupp a afirmat ca in acest moment nu s-a luat in calcul, la nivel de grup, o investitie intr-o unitate de productie sau de asamblare in Romania.

"Asemenea investitii depind de cum se misca piata si sunt gandite la nivel regional", a precizat Bourceanu.

Seful ThyssenKrupp Elevator Romania a afirmat ca afacerile firmei au scazut anul trecut la aproape 23 milioane de lei, afectate in principal de lipsa proiectelor noi si intarzierea lucrarilor deja incepute, pe fondul crizei, dar in acest an ar putea reveni la nivelul de 27 milioane lei consemnat in 2009.

Vanzarea si montajul asigura 75% din afaceri, diferenta fiind acoperita de reparatii, intretinere si piese de schimb.

"Cu datele din prezent, acest an arata mult mai bine decat 2010. In primele doua luni am lucrat pe un numar dublu de oferte, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. A crescut numarul de proiecte care ar putea fi lansate si cererile de oferte. Pentru firmele de ascensoare competitia este insa foarte mare. Avem acces la o felie de tort care in ultimii ani a devenit din ce in ce mai mica si mai putin dulce, iar doritorii au devenit din ce in ce mai multi", a spus el.

Reprezentantul companiei a precizat ca ThyssenKrupp Elevator are in Romania aceiasi concurenti principali de la nivel european, respectiv Otis (SUA), Schindler (Elvetia) si Kone (Finlanda), toti patru numarandu-se printre cei mai mari jucatori la nivel mondial.

ThyssenKrupp Elevator este a treia companie producatoare de ascensoare din lume, iar grupul din care face parte, specializat in mai multe domenii, este cel mai mare producator de otel din Germania. ThyssenKrupp este prezent in Romania prin mai multe companii.

ThyssenKrupp va livra scarile,trotuarele rulante si lifturile la pasajul Basarab


ThyssenKrupp Elevator va livra scarile, trotuarele rulante si ascensoarele pentru proiectul pasajului Basarab din Bucuresti, printr-un contract de 2,5 milioane euro, cel mai mare acord incheiat pana in prezent in Romania de divizia de ascensoare a grupului industrial german ThyssenKrupp.

"Contractul a fost semnat in ianuarie si trebuie sa se finalizeze in vara", a declarat Bourceanu.

El a precizat ca acordul a fost incheiat cu asocierea FCC (Spania)-Astaldi (Italia), contractorul general al proiectului de realizare a pasajului.

Contractul prevede livrarea a patru scari rulante si a patru ascensoare pentru accesul la statia multimodala de pe podul hobanat, dar si a sase trotuare rulante, care vor face legatura intre peronul Garii de Nord si baza scarilor rulante.

Pasajul Basarab va realiza legatura rutiera si de tramvai intre Bulevardul Nicolae Titulescu - Soseaua Orhideelor - Podul Grozavesti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulatia tramvaielor), respectiv Soseaua Grozavesti, intregindu-se astfel inelul principal de circulatie al Municipiului Bucuresti in partea de nord-vest. Proiectul cuprinde doua traversari majore de obstacole, a raului Dambovita peste podul existent largit si a caii ferate in zona Garii de Nord.

ThyssenKrupp Elevator a livrat si a instalat 13 ascensoare, 18 scari rulante si 4 trotuare mobile la aeroportul Henri Coanda Bucuresti, care vor fi puse in folosinta odata cu inaugurarea noului terminal.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri