AdePlast are doua fabrici de mortare uscate la Ploiesti si Oradea. Compania detine la Oradea si o unitate de productie a vopselelor.

Contactat de Mediafax, omul de afaceri Marcel Barbut, proprietarul AdePlast, nu a comentat informatia.

"Vom face in urmatoarele doua saptamani un anunt pe aceasta tema", a spus Barbut.

Compania a anuntat in februarie ca va investi in acest an circa 1,3 milioane de euro pentru un sistem de uscare a nisipului si sitare, care va fi instalat la fabrica de la Oradea, si circa 300.000 de euro pentru sisteme de ambalare. Barbut a afirmat atunci ca AdePlast are in plan si alte investitii, dar derularea proiectelor depinde de evolutia pietei.

Citeste si:

Profitul net al producatorului de materiale de constructii s-a majorat de 2,2 ori anul trecut, la 13 milioane lei, iar afacerile au crescut cu 11,5%, la 126,7 milioane lei, evolutia rezultatelor financiare fiind influentata, printre altele, de reducerile de pret, lansarea de produse, disparitia unor jucatori mici si actiunile de promovare si marketing.

Pentru acest an, Barbut estimeaza o crestere a afacerilor de 10% in varianta cea mai pesimista si un avans de 20-25% intr-un scenariu optimist.

Compania a inghetat proiectul de listare la bursa a actiunilor, dar este in continuare interesata sa coopteze investitori minoritari in actionariat, conform informatiilor furnizate in februarie de Barbut.