Hirsch Italia, subsidiara grupului austriac Hirsch Servo AG, va furniza echipamentele de productie pentru fabrica de polistiren pe care omul de afaceri Marcel Barbut, proprietarul Adeplast, o construieste la Ploiesti, au declarat pentru wall-street.ro surse din sectorul constructii.
Unitatea de productie, care va suporta investitii totale de circa cinci milioane de euro, va fi construita pe terenul fabricii de mortare uscate Adeplast din Ploiesti. Constructia urmeaza sa fie inaugurata la sfarsitul verii.

Contact de wall-street.ro, omul de afaceri nu a dorit comenteze pe marginea informatiei.

In prezent, Adeplast detine doua fabrici pe piata locala, la Ploiesti si Oradea, care produc mortare uscate si vopsea.

La sfarsitul lui 2009, antreprenorul anunta ca isi propune o listare dubla, atat la Sibiu, cat si la Varsovia, in vederea acumularii de fonduri necesare pentru constructia unei noi fabrici de mortare uscate, in zona Moldovei, care sa-i permita companiei sa atace si pietele din jurul Romaniei.

Barbut declara la inceputul lunii februarie, intr-un interviu acordat wall-street.ro, ca a blocat planurile de listare pe cele doua piete de capital.

“In prezent, nu cred ca o listare la bursa din Sibiu sau la cea din Polonia ar corespunde strategiei noastre. Sunt un tip perseverent si niciodata nu renunt la ideile mele pana cand nu mi le indeplinesc”, spunea Marcel Barbut.

Grupul austriac este prezent si pe piata locala, prin intermediul firmei Hirsch Porozell SRL. In 2006 a inaugurat o unitate de productie de polistiren, localizata in judetul Cluj.

Prin intermediul fabricii de polistiren de la Ploiesti, Adeplast va putea livra toate materialele necesare termoizolarii locuintelor, respectiv mortare, polistiren si vopsea.

Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 126,7 milioane de lei (30 mil. euro) anul trecut, in crestere cu 11,5 fata de 2009. Totodata, producatorul de materiale de constructii a realizat un profit net de 13 milioane de lei (3,1 mil. euro), de peste doua ori mai mare decat rezultatul de 5,8 milioane de lei (1,4 mil. euro) din 2009.

AdePlast a fost infiintata in 1994 la Oradea. Capacitatea de productie a celor unitatilor din Oradea si Ploiesti este de 700.000 de tone de mortare anual, respectiv 80.000 de tone de vopsea, tencuieli decorative si adezivi speciali in stare umeda.

Printre cei mai importanti competitori de pe piata locala de mortare se numara companii precum Henkel, Baumit, Saint-Gobain Weber, Euro MGA, Baumix si Duraziv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri