Inca un nod in gat pentru mediul de afaceri: Taxa pe bauturile racoritoare

Orice copil, tanar sau adult Deputatul PDL Petru Calian propune accizarea bauturilor racoritoare carbogazoase sau necarbogazoase cu continut de zahar sau indulcitori, spunand ca masura ar aduce venituri suplimentare anuale la bugetul de stat de 1,5 miliarde de euro, informeaza 9AM.ro.

Calian a declarat ca propunerea a fost discutata cu ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, iar un mesaj pe acest subiect a fost transmis si premierului Emil Boc.

"Propun introducerea unei accize pe bauturile racoritoare carbogazoase sau necarbogazoase, cu continut de zahar sau indulcitori, ca o masura pentru sanatatea populatiei. De asemenea, o astfel de acciza medie de circa 0,90 de euro pe hectolitru ar duce la inregistrarea unor venituri suplimentare la bugetul de stat de 1,5 miliarde de euro pe an, ceea ce inseamna un plus la PIB de 1,2 la suta , raportat la consumul actual de astfel de bauturi. Propunerea am discutat-o cu ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, si i-am transmis un mesaj pe acest subiect si premierului Emil Boc", a spus Calian.

Deputatul PDL a precizat ca pentru introducerea accizei pe aceste bauturi racoritoare, Guvernul ar trebui sa modifice Codul Fiscal, iar daca nu o va face, el va depune o initiativa legislativa in acest sens.

Petru Calian a explicat ca astfel de accize pe bauturile racoritoare sunt percepute de tari europene precum Franta, Belgia, Danemarca, Finlanda, Olanda.

Cititi si Taxa fast-food, un nod in gat pentru mediul de afaceri. Care sunt riscurile?

Cum comentati aceasta initiativa?


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri