Pe piata romneasca a aparut o firma care ofera un serviciu inedit: soferi de nchiriat pentru cei care nu se pot abtine sa nu deguste un paharel, chiar daca sunt cu masina. Dincolo de utilitate, ideea dovedeste nca o data ca afacerile cu servicii necesita, de cele mai multe ori, investitii minime. Punerea pe picioare a firmei a necesitat mai putin de 4.000 de euro.

Ca orice serviciu nou, punctul de start al afacerii l-a reprezentat o necesitate a actualilor patroni. Pur si simplu am inventat acest serviciu. Daca va uitati pe net nu o sa gasiti ceva similar cu oferta noastra. Ideea a plecat de la necesitatea de a avea un sofer care sa-mi conduca masina acasa, dupa o cina de afaceri, si sa evit contactul cu politia si suspendarea permisului. Trebuia sa ofere cineva acest serviciu, pentru ca eu am nevoie de el, ne spune Lucian Nuta, unul dintre cei trei asociati ai firmei.

Afacere cu 4.000 de euro

Investitia initiala a fost minima: nu mai mult de 120-140 milioane lei, n mare parte cheltuiti pentru web-site (www.soferulmeu.ro), concept, consultanta si o campanie de promovare prin marketing direct. Cu acesti bani s-a amenajat sediul si au fost angajati soferii. Nu ne trebuie altceva pentru ca acesta este si conceptul: soferul nostru, masina clientului, precizeaza Lucian Nuta. Campania de promovare a constat, n prima etapa, n mpartirea de pliante n intersectii, prin intermediul unei firme specializate.

Noi servim pe toata lumea, dar nu cred ca o persoana care are o masina de 15 ani si un salariu mediu pe economie poate sa ne contacteze, desi noi am fi fericiti sa fie asa, explica Lucian Nuta. Si politistii s-au aratat ncntati, pornind de la ideea ca un astfel de serviciu le-ar putea usura munca. Am luat legatura cu cei de la Directia de Circulatie, care ne-au invitat sa ne facem cunoscut serviciul n fiecare sectie de politie, afirma Lucian Nuta.

Tinuta business costa

Serviciul este disponibil n doua variante: Clasic si Business. n primul caz, tariful este de 34,51 RON (TVA inclus) pentru 30 de minute, fara li-mita de kilometri. Daca ape-lati la serviciul Business, la masina dumneavoastra se va prezenta un sofer n costum negru, cravata, manusi albe si sapca cu cozoroc. n acest caz nsa, trebuie sa fiti pregatiti sa platiti ceva mai mult: 57,12 RON pentru 30 minute, de asemenea fara limita de kilometri. Tariful este perceput din clipa n care soferul se prezinta la locatia solicitata de client, moment n care acesta este anuntat telefonic. Orice locatie la care se ajunge n mai mult de 30 de minute va fi tarifata suplimentar.

Patroni-soferi

In primele noua zile de functionare, pna la jumatatea lunii decembrie, s-au nregistrat deja sase comenzi. Primele curse au fost efectuate chiar de patroni. Am facut si eu o cursa, si unul dintre asociatii mei una, pentru ca vrem sa vedem si cum se comporta clientul, ce ntrebari pune, ca sa pregatim soferii. Pentru ca, daca nu ai grija de business, l pierzi, explica Lucian Nuta. Noaptea de Revelion a fost un succes. Nu mai putin de 48 de comenzi, dintre care ultima la 8.30 dimineata. Chiar daca patronii s-au urcat iarasi la volan, s-au vazut nevoiti sa refuze o serie de comenzi din cauza numarului prea mare de solicitari venite n ultima clipa.

Taxi sau siguranta masinii?

Patronii sustin ca, desi este putin mai costisitor dect taxiul, serviciul are utilitatea sa. Se ntampla sa te ntlnesti cu cineva, fara sa programezi nimic, esti cu masina si bei un pahar cu vin. Atunci trebuie sa lasi masina acolo, sa co-manzi un taxi, care costa o suta si ceva de mii de lei, dupa care a doua zi trebuie sa reintri n posesia masinii. n acest caz, te trezesti cu o jumatate de ora mai devreme si ncepi sa cauti un taxi pentru a-ti recupera masina. n final, a-jungi cam la aceiasi bani. Cu noi, platesti n plus confortul si faptul ca elimini riscul de a lasa masina parcata undeva n oras, total nesupravegheata, precizeaza Lucian Nuta.

Chiar si pentru cumparaturi

Firma ofera o gama larga de servicii, de la turul nocturn al Bucurestiului, transport n afara Capitalei si pna la soferi pentru nunti sau petreceri. In cazul in care cineva vrea sa mearga la aeroport cu masina proprie, dar nu este dispus sa achite costul destul de ridicat al parcarii pe perioada cnd lipseste din tara, poate nchiria un sofer care sa-i duca autovehiculul acasa. Un alt serviciu consta n transportul membrilor familiei la scoala, la diferite evenimente sau chiar la cumparaturi. Daca trebuie sa mergeti la o petrece-re, un sofer nchiriat va poate scapa de eterna ntrebare ci-ne conduce la ntoarcere?.

Persoanele mature inspira ncredere

Avnd n vedere ca interfata firmei cu clientii este asigurata de soferi, acestia au trecut printr-un proces de selectie destul de dur. Pe lnga examenele medicale, au fost verificati din punct de vedere judiciar, le-au fost testate ndemnarea si capacitatea de conducere a unui autovehicul. Am decis sa acoperim mai multe categorii de vrsta, pentru ca, daca, spre exemplu, suntem solicitati de o doamna, un sofer mai n etate expri-ma mai multa ncredere, precizeaza Lucian Nuta. Doi dintre soferi vorbesc italiana si engleza, dar daca se primeste o comanda de la un cetatean strain si cei doi nu sunt disponibili, atunci face cursa unul dintre patroni. O alta masura de siguranta luata de firma vizeaza eliminarea riscului unei eventuale suspendari a carnetului pentru depasirea vitezei legale: nici un sofer nu are voie sa mearga cu peste 60 de kilometri pe ora.

Litoralul, urmatoarea tinta

Deocamdata, firma are noua angajati: opt soferi si o secretara. Pentru 2006, planul de investitii vizeaza prezenta pe litoral, cu cel putin sapte-opt soferi. Firma va achizitiona 20 de scutere electrice, cu gabarit redus, pe care soferii le vor folosi pentru a ajunge la client si a se putea ntoarce la sediu. De la primavara, serviciul Clasic n asta va consta: tinuta decenta, scuterul electric, suna clientul, soferul este trimis la locatia clientului, l duce acasa, dupa care fie merge la dispecerat, fie la locatia initiala, fie la urmatorul client, precizeaza Bogdan Temneanu, unul dintre ceilalti doi actionari. Pentru serviciul business, exista o masina care conduce soferul la client si l preia dupa ce acesta este dus acasa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri