DLA Piper tatoneaza de mai mult timp ideea de a lansa o divizie de consultanta fiscala, in urma cu un an avand negocieri cu specialisti in fiscalitate care sa coordoneze aceasta practica.

Tudor Nedelea (foto), cel care va coordona acest departament, are o experienta de peste 10 ani in domeniul fiscal, desfasurandu-si anterior activitatea in cadrul PricewaterhouseCoopers Romania. Experienta sa include implicarea in proiecte constand in fuziuni si achizitii, planuri de restructurare a afacerilor si analize ale unor probleme fiscale complexe cu un focus special pe industria farmaceutica si pe cea a bunurilor de larg consum.

De asemenea, s-a alaturat practicii de taxe din cadrul DLA Piper Romania si Laura Constantin, expert in impozite indirecte. Ea are o experienta de 6 ani, atat in ceea ce priveste legislatia fiscala aplicabila la nivel local, cat si international, fiind specializata in domeniul TVA. De-a lungul timpului, Ea a fost implicata in numeroase proiecte complexe de TVA, precum analiza si optimizarea structurilor de afaceri din perspectiva fiscala, tranzactii in lant, asistenta si reprezentarea unor clienti cheie in fata autoritatilor in cadrul inspectiilor fiscale, audituri fiscale si raportari de TVA.

Citeste si:

Anterior alaturarii echipei DLA Piper, Laura Constantin a lucrat in cadrul departamentului de taxe indirecte al PricewaterhouseCoopers Romania cat si al PricewaterhouseCoopers Bruxelles.

In ultimii trei ani s-a conturat tendinta prin care casele de avocatura au luat cu asalt consultanta fiscala si contabila, in conditiile in care piata s-a sofisticat si are nevoie de o mai mare flexibilitate in abordarea clientilor, atat la nivelul serviciilor, cat si in privinta onorariilor practicate. Astfel mai multe case de avocatura (Zamfirescu Racoti Predoiu, Voicu & Filipescu, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Wolf Theiss) si-au lansat recent divizii de consultanta fiscala.