Furnizorul de servicii medicale Centrul Medical Unirea (CMU) isi majoreaza capitalul social la 21,4 mil. euro de la 10,7 mil. lei, potrivit unui anunt publicat recent in Monitorul Oficial.

"Asociatii au aprobat, in unanimitate, majorarea capitalului social al societatii de la suma de 10.715.070 lei la 21.415.070 lei, respectiv cu suma totala de 10.700.000 lei (capitalul suplimentar), echivalentul sumei de 2.500.000 euro, calculat la un curs valutar conventional de 4,28 lei/euro", se precizeaza in anunt.

Capitalul social va fi majorat prin emiterea unui numar de 1.070.000 de actiuni noi, la valorea nominala de 10 lei fiecare.

Dupa preluarea concurentului Euroclinic, in toamna anului trecut, CMU s-a rebranduit recent in "Regina Maria - reteaua privata de sanatate".

Reteaua Regina Maria este formata in prezent din cinci spitale (patru in Bucuresti - CMU Dorobanti, CMU Arcul de Triumf, maternitatea CMU Regina Maria, Euroclinic, respectiv unul in Brasov) si 23 de policlinici.

Fondul de investitii Advent International a preluat 80% din actiunile CMU in martie 2010, valoarea tranzactiei depasind 40 milioane de euro. Restul de 20% din actiunile companiei sunt detinute de fondatorul acesteia, medicul cardiolog Wargha Enayati, care avea inainte de tranzactie aproximativ 51% din titluri.

Citeste mai multe detalii in articolele:

REBRANDING: CMU isi schimba denumirea in Regina Maria

Al doilea mariaj cu un fond de investitii: Fondatorul CMU vorbeste despre primul an cu Advent


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Regina Maria a preluat un important centru de endometrioza din tara