Potrivit casei de avocatura, 1202 dosare au reprezentat litigii civile, de contencios administrativ, comercial si insolventa iar suma implicata este de 571 milioane de lei, iar 609 dosare au fost cele penale valoarea lor ridicandu-se la 154 milioane de lei.

Numarul de avocati implicati in rezolvarea acestor dosare a fost de 10 din departamentul de litigii si 6 din departamentul de penal.

„Comparativ cu anul 2009, in 2010 am asistat la o crestere a numarului de litigii in care am fost implicati cu 20% , ceea ce a dus la extinderea departamentului nostru de litigii”, a declarat Nicoleta Grama, partener al Danila, Petre si Asociatii.

In opinia sa, la „spectacolul“ pietei de servicii de asistenta juridica contribuie, in prezent, nu atat numarul sau valoarea cazurilor de litigii, cat dificultatea acestora.

Casa de avocatura estimeaza ca in ultimii doi ani piata de litigii a crescut cu 25-30% pe fondul situatiei economice, iar numarul companiilor care apeleaza la instanta pentru a-si rezolva conflictele cu partenerii de afaceri este in crestere.

Citeste si:

Pana la aparitia crizei, ponderea litigiilor in cifra de afaceri a casei de avocatura Danila, Petre si Asociatii era de pana la 40%. In prezent, 70% dintre veniturile casei de avocatura provin din cazurile de litigii.

„Numarul litigiilor asistate de Danila, Petre si Asociatii in 2010 a fost impartit cam 25% in Bucuresti si 75% in restul tarii, motiv pentru care in 2010 ne-am extins nu doar departamentul de litigii ci si parteneriatele cu firme locale specializate in domeniu, pentru a ne eficientiza costurile”, continua Grama.

O alta parte semnificativa vine din asistenta in dosarele penale legate de afaceri (criminal business law), valoarea sumelor implicate in cele peste 600 de dosare de acest tip fiind de 154 de milioane de lei anul trecut.

Cel mai recent caz al departamentului de litigii al Casei de avocatura Danila, Petre&Asociatii a fost inregistrat pe 8 martie 2011 in cazul litigiul solutionat de Curtea de Apel Oradea, in care DPA a reusit sa scuteasca CNVM-ul de la plata de despagubiri civile in cuantum de 7,6 milioane de lei in favoarea unui numar de 108 investitori de pe piata de capital.