“In Romania si Cehia, masurile de reducere a costurilor pe care le-am implementat au reusit sa diminueze efectele negative datorate conditiilor precare ale pietei”, se arata in raportul financiar anual al grupului.

Prognozele grupului in ceea ce priveste evolutia vanzarilor de ciment de pe piata locala in 2011 indica o scadere atat a volumelor, cat si a preturilor.

“Ca o consecinta a conditiilor economice dificile din Ungaria si Romania, anticipam o evolutie slaba a vanzarilor in cele doua tari”, mai arata sursa citata.

In schimb, pe segmentul de agregate, grupul asteapta o crestere a volumelor si a preturilor, dupa o evolutie “multumitoare” in 2010.

Citeste si:

“In regiunile din Vestul si Nordul Europei anticipam, in general, o continuare a revenirii cererii si, prin urmare, o crestere a volumelor la ciment si agregate. In ceea ce priveste regiunea Asia si Europa Centrala trendurile variaza”, potrivit raportului.

Mihai Rohan, presedintele Consiliului de Administratie al Carpatcement Holding, estima la inceputul anului ca afacerile grupului pe piata locala au scazut cu circa 10% in 2010 fata de 2009, cand businessul a atins o valoare de aproximativ 238 de milioane de euro.

Grupul HeidelbergCement a intrat pe piata locala in 1998, prin achizitionarea fabricilor de ciment de la Fieni, Deva si Bicaz, si activeaza prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Agregate si Carpat Beton.