Uniunea Nationala a Patronatului Roman a anuntat ca este dispusa sa ofere UGIR 1903 posibilitatea de a reveni in legalitate prin plata datoriilor pe care confederatia patronala le are la bugetul de stat, estimate la peste sapte miliarde lei. "Avand in vedere ca pana in prezent UGIR 1903 nu si-a dovedit capacitatea de a fi un patronat reprezentativ si din punct de vedere financiar, propunem ca aceasta confederatie patronala sa vanda UNPR Palatul UGIR pentru o suma echivalenta cu cea a datoriilor sale, cu conditia ca UNPR sa permita in continuare functionarea executivului UGIR 1903 in acel sediu", a declarat Marian Petre Milut, presedintele UNPR. Acesta sutine ca UGIR 1903 se numara printre semnatarii unor propuneri de modificare a legii patronatelor in sensul obtinerii in mod gratuit a unor imobile din patrimoniul statului.


"O parte din liderii patronilor din Romania au ramas inca cu o mentalitate de asistati sociali. Acestia au in reflex solicitarea unor beneficii din partea statului si sunt in continuare dependenti de puterea politica. Aceasta mentalitate trebuie sa dispara, iar statul trebuie sa sustina proprietatea privata si sa incurajeze competitia. In replica, presedintele UGIR 1903, Ioan Cezar Coraci a afirmat pentru "Averea" ca declaratiile lui Milut sunt "neelegante si absurde". "Avem un proces cu Ministerul Finantelor Publice pentru stabilirea exacta a datoriilor. Cand se va lamuri situatia vom plati imediat datoria", a precizat liderul UGIR 1903. Acesta mai spune ca respinge ideea ca patronatele sa beneficieze de spatii gratuite de la stat si ca sediul UGIR 1903 valoreaza minim 20 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri