Retailerul austriac de bricolaj bauMax AG, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de profil, deschide, la Bucuresti, primul magazin din 2011 si al 14-lea al retelei.

Unitatea are o suprafata de comerciala de 15.000 de metri patrati, impartita in patru domenii: constructii, tehnic, amenajari si gradina. In magazin lucreaza aproximativ 120 de angajati.

“Masurile luate de catre guvern pentru consolidarea bugetara, printre care cresterea TVA sau reducerea salariilor bugetarilor au un efect imediat in comportamentul de consum al clientilor, fie că sunt consumatori finali sau mici intreprinzatori. In ciuda contextului defavorabil, bauMax continua politica de expansiune, luand in calcul pe termen lung o redresare a situatiei economice si a comportamentului de consum“, spun reprezentantii companiei.

Investitia austriecilor in noul magazin poate fi estimata la circa 15 milioane de euro, pe baza sumelor anuntate pentru deschiderile anterioare.
Retailerul de bricolaj a inaugurat anul trecut patru magazine, in Bucuresti, Pitesti, Timisoara si Constanta.

bauMax detine peste 150 de magazine in opt tari europene, respectiv Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croatia, Bulgaria si Romania.
Cei mai importanti jucatori de pe piata locala de bricolaj sunt Praktiker, Dedeman, Bricostore si bauMax.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
5 to go deschide o noua locatie, in parteneriat cu Brico Depot