Chevron este interesat de afaceri in Romania si Polonia in domeniul gazelor de sist, o sursa neconventionala de gaze cu potential ridicat de dezvoltare, potrivit vicepresedintelui grupului american John Gass, relateaza Wall Street Journal.

Chevron, a doua mare companie petroliera americana in functie de capitalizarea de piata, dupa Exxon Mobil, anticipeaza o crestere dinamica a cererii de gaze, a spus Gass, citat de Mediafax.

Grupul detine in Romania un perimetru de explorare/exploatare Barlad, cumparat in toamna anului trecut de la firma Regal Petroleum, cu 25 milioane dolari, fara taxe.

Saptamana trecuta, Chevron a anuntat ca intentioneaza sa intensifice activitatile de exploatare prin metode neconventionale a rezervelor de petrol si gaze din Statele Unite si alte regiuni si sa majoreze productia cu 1% in acest an.

In SUA, Chevron anticipeaza ca va fora in acest an 70 de puturi in Marcellus Shale, o formatiune uriasa de roca care a devenit o sursa prolifica de gaze naturale pentru Pennsylvania, New York si alte state.

Chevron isi concentreaza activitatile si in Australia. Saptamana trecuta, grupul a anuntat ca intentioneaza sa inceapa activitatile de proiectare a extinderii activitatilor la un proiect de gaze naturale lichefiate, pentru a profita de cererea din asia pentru carburanti mai putin poluanti.

Gazele obtinute din sisturi, mai dificil de exploatat decat cele din zacamintele clasice, sunt o sursa neconventionala de gaze si o solutie pentru reducerea dependentei de livrarile din Rusia si tarile din Golful Persic. Analistii apreciaza ca gazele neconventionale reprezinta oportunitati atractive de investitii in sectorul energetic, avand un potential ridicat de dezvoltare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
PENNY Market incheie anul 2019 cu 256 de magazine deschise in Romania