Retailerul german de bricolaj Praktiker a extins cu 2.200 de metri patrati suprafata de vanzare a magazinului din Constanta. In urma extinderii cu aproximativ 35% a spatiului de vanzare, suprafata magazinului a crescut la 8.500 de metri patrati.

Compania nu a anuntat valoarea investitiei. La sfarsitul anului trecut, o extindere similara a magazinului din Ploiesti a atras investitii de 2,2 milioane de euro.

In cei noua ani de prezenta romaneasca, retailerul a extins pana acum suprafata de vanzare pentru noua magazine din reteaua existenta: cele trei unitati din Bucuresti, magazinele din Craiova, Cluj-Napoca, Timisoara, Deva, Ploiesti si Constanta.

Anul trecut, compania a inaugurat un singur magazin, la Botosani, si a investit in extinderea spatiilor unitatilor din Ploiesti si Deva.

Reteaua Praktiker are in prezent 27 de magazine si acopera cea mai mare parte a oraselor din tara cu peste 100.000 de locuitori. Suprafata de vanzare totala pe care compania o detine este de peste 180.000 mp, valoarea investitiilor realizate in reteaua actuala ridicandu-se la aproximativ 270 de milioane de euro.

Vanzarile Praktiker in Romania au scazut in primele noua luni ale anului cu 17,8%, la 153,6 milioane euro, din cauza masurilor de austeritate si cresterii TVA, care au redus puternic veniturile discretionare ale populatiei si, implicit, cererea pentru produse de bricolaj.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Praktiker a revenit pe crestere. "In 2017 vom avea profit"