"Este un an dramatic, in care au loc multe schimbari. (...) Sunt optimist, dar astept un impact asupra vanzarilor pe fondul acestor schimbari. Pe termen lung, ne asteptam la cresteri de doua cifre", a declarat Harald Wolf, country manager al Roche Diagnostics, in cadrul unei conferinte de presa.

Compania estimeaza pentru anul in curs vanzari de 90 de milioane de lei, pe fondul lansarii de noi produse, dezvoltarii sistemului privat de sanatate si ca urmare a programelor de screening ce vor fi derulate de Ministerul Sanatatii. 

"In acest an, vom lansa noi reactivi si echipamente oferite de Ventana Medical System, companie membra a grupului Roche", a adaugat Wolf.

In 2010, divizia de diagnostice a Roche a realizat vanzari pe piata locala in valoare de 86,9 milioane de lei, in crestere cu 10,2% comparativ cu 2009, anul intrarii pe piata romaneasca.

Citeste si:

Avansul vanzarilor s-a datorat lansarii de teste si aparatura de diagnostic pentru boli infectioase, boli cardiovasculare, diabet, precum si de instrumente pentru institutele de cercetare.

Compania elvetiana Roche, lider la nivel mondial, este formata din doua divizii: una de farmaceutice si o alta de diagnostice. Roche a intrat pe piata locala de diagnostice in 2009, prin achizitionarea unui jucator local. Divizia de farmaceutice este pe piata locala inca de la inceputul anilor 2000, Roche fiind cel mai mare importator de medicamente la nivel national.

Citeste aici un interviu acordat de Dan Zamonea, directorul general al Roche Romania:

Al doilea an de estimari conservatoare pentru Roche Romania. De ce?