Petrom, cea mai mare companie din Romania, anunta schimbari in cadrul Consiliului de Supraveghere la nivel de componenta, precum si in cel al Directoratului, prin reducerea numarului membrilor si acordarea acestora a unui nou mandat de patru ani.

Noul presedinte al Consiliului de Supraveghere este Gerhard Roiss, care din 1 aprilie va fi CEO al OMV Aktiengessellschaft. Roiss il inlocuieste pe Wolfgang Ruttenstorfer, care a renuntat la aceasta functie, potrivit unui comunicat de presa.

Data fiind pozitia vacanta, Manfred Leitner a fost numit membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, incepand cu aceasta saptamana si pana la urmatoarea Adunare Generala a Actionarilor, care va avea loc peste o luna.

Astfel, Leitner devine membru al Directoratului OMV Aktiengessellschaft, resposanbil pentru rafinare si marketing, inclusiv produse petrochimice, inlocuindu-l pe Gerhard Roiss. In prezent, Leitner detine functia de manager al departamentului downstream optimization & supply din cadrul grupului austriac OMV.

Consiliul de Supraveghere a decis integrarea diviziei de servicii de Servicii de Explorare si Productie in cadrul celei de Explorare si Productie. „In urma integrarii diviziei, resposanbilitatile aferente Directoratului Petrom in privinta activitatii de Servicii E&P sunt preluate de catre Johann Pleininger, membru al Directoratului responsabil cu activitatea E&P”, potrivit comunicatului.

In plus, oficialii Petrom au mai luat hotararea ca activitatea de rafinare si de marketing sa fie coordonate la nivel de Directorat de catre Neil Anthony Morgan. Rainer Schlang va fi resposanbil pentru managementul OMV Petrom Marketing, acoperind Romania, Serbia, Bulgaria si Republica Moldova, continuand sa detina functiile de presedinte al Consiliului de Administratie al Petrom LPG si Petrom Aviation.

Incepand cu 17 aprilie, noua componenta a Directoratului Petrom va fi:

Mariana Gheorghe (foto) – presedinte al Directoratului si director general executiv;
Daniel Turnheim – membru al Directoratului si director financiar;
Johann Pleininger – membru al Directoratului responsabil cu activitatea de explorare si productie;
Neil Anthony Morgan – membru al Directoratului reposanbil cu activitatea de rafinare si marketing;
Hilman Kroat-Reder – membru al Directoratului reposanbil cu activitatea de gaze naturale, energie si produse chimice.

Petrom, controlata de compania austriaca OMV, este cel mai mare producator de titei si gaze naturale din Europa de Sud-Est. Pe piata de distributie a produselor petroliere, Petrom este prezent in Romania prin 800 de statii, operate sub brandurile Petrom si OMV.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si