Bugetul pe acest an al companiei CFR Calatori, aprobat de Guvern, prevede o scadere a numarului de angajati prognozat pentru sfarsitul anului cu peste o mie de salariati comparativ cu finele anului trecut si o crestere a castigului mediu lunar pentru restul salariatilor cu 77 lei, la 2.627 lei, potrivit Mediafax.
Comparativ cu bugetul rectificat pe 2010 al CFR Calatori, avizat in luna decembrie, prognoza de venituri si cheltuieli (BVC) pentru acest an indica o scadere a numarului de personal estimat pentru sfarsitul anului de la 15.044 la 14.024 angajati si o crestere a castigului mediu lunar pe salariat de la 2.550 lei la 2.627 lei. Numarul mediu de personal scade de la 15.284 angajati la 14.401 persoane.

Fondul total de salarii este indicat in scadere, de la 467,8 milioane lei la 454 milioane lei.

Veniturile totale ar urma sa se cifreze la 2,28 miliarde lei, de la 2,6 miliarde lei reprezentand prognoza revizuita pe anul trecut, iar cheltuielile sa se ridice tot la 2,28 miliarde lei, fata de 2,5 miliarde lei anul trecut.

Bugetul CFR Calatori pe 2011 nu indica nici pierderi si nici profit.

Sindicalistii si conducerea CFR Calatori au semnat, miercuri, dupa aprobarea de catre Guvern a BVC, noul contract colectiv de munca valabil pentru acest an, anuntand ca salariatii care urmeaza sa fie disponibilizati vor fi protejati prin sumele colectate din primele de vacanta la care renunta toti angajatii.

Presedintele Federatiei Miscare-Comercial, Gheorghe Fratica, a declarat joi ca acest contract s-a semnat in aceleasi conditii ca si cel de la CFR Marfa.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a cerut, marti, directorilor CFR SA, CFR Calatori si CFR Marfa sa lanseze in cel mai scurt timp negocierile privind contractele colective de munca si a anuntat ca acestea vor fi semnate doar daca liderii sindicali vor demonstra ca nu au afaceri cu societatile feroviare.

Ea a precizat ca pentru semnarea noilor contracte colective de munca trebuie avute in vedere angajamentele Guvernului cu privire la reducerea pierderilor si datoriilor acestor companii in urma aplicarii unor planuri de restructurare.

La 16 martie feroviarii s-au aflat pentru doua ore in greva de avertisment, dupa ce sindicatele nu s-au inteles cu reprezentantii companiilor feroviare in ceea ce priveste noile contracte colective de munca, si au amenintat cu greva generala pe termen nelimitat.

Contractele colective de munca au expirat la 31 ianuarie.

Feroviarii au renuntat la greva generala programata pentru aceasta saptamana, dupa aprobarea de catre Guvern a bugetelor CFR Calatori, CFR Marfa si CFR SA.

Ultima scrisoare de intentie convenita cu FMI releva ca Guvernul va permite CFR Calatori sa majoreze tarifele la biletele de tren pentru o mai buna acoperire a costurilor, in vederea eficientizarii activitatii companiei.

In precedenta scrisoare de intentie, Guvernul s-a angajat fata de FMI ca va creste tarifele practicate de zece companii publice care inregistreaza cele mai mari pierderi, inclusiv de CFR Calatori, CFR Marfa, Metrorex, Termoelectrica si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.

Strategia pentru CFR Calatori include o scadere a pierderilor cu 15% in acest an, neacumularea de noi arierate si eficientizarea activitatii prin restructurarea companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri