Grupul german Kaufland va deschide un hipermarket la Oradea in luna iunie a acestui an, au declarat surse din piata de retail, potrivit Mediafax.

"In prezent, in Romania sunt deschise peste 50 de magazine Kaufland, in care isi desfasoara activitatea peste 7.600 de angajati. Informatiile referitoare la viitoarele deschideri Kaufland si investitiile planificate vizeaza strategia noastra de dezvoltare, pe care nu dorim sa o facem publica", au declarat reprezentantii companiei.

Investitia medie intr-un hipermarket Kaufland este de 8-10 milioane de euro, numarul mediu de angajati pe unitate fiind de 150 de angajati.

In vara anului trecut, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a aprobat un imprumut de 150 de milioane de euro catre Kaufland, pentru finantarea expansiunii retelei de hipermarketuri cu profil de discount in Romania si Bulgaria.

Valoarea totala a proiectului de extindere a retailerului este 300 de milioane de euro.

Potrivit institutiei financiare, imprumutul urma sa fie utilizat pentru constructia si operarea a 20 de magazine in Romania si 13 in Bulgaria, care vor fi deschise in special in orasele mici.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Retailerul german Kik deschide primul magazin din Romania, la Oradea