"Partenerul strategic al Zeta in proiectul Bobocu este Cooper Energy Limited, companie publica australiana care va investi minumum 16 milioane de dolari pentru prima faza de dezvoltare a zacamantului", scrie intr-un comunicat al companiei britanice.

Perimetrul Bobocu se afla la 110 kilometri de Bucuresti, in judetul Buzau.

Zeta Petroleum detine concesiunea asupra zacamantului Bobocu din 2007. O prima evaluare realizata in 2008 a aratat existenta unor rezerve probabile de gaze de circa 1,7 miliarde metri cubi, din care au fost extrase pana anul trecut 935 mililoane metri cubi.

"Rezervele probabile de gaze ramase in lobii ce au produs anterior pot fi estimate la circa 765 milioane metri cubi", a declarat in comunicat directorul Zeta Petroleum Romania, Bogdan Popescu.

Citeste si:

Zeta Petroleum mai detine si concesiunea zacamantului Jimbolia, la 40 kilometri de Timisoara, unde estimeaza rezerve cuprinse intre 1,5 si 6 milioane barili echivalent petrol.

Zacamantul de la Jimbolia este explorat de Zeta Petroleum in parteneriat cu producatorul de echipamente petru industria de petrol si gaze Armax Gaz (ARAX).

Popescu declara saptamana trecuta ca Romania are potential in privinta descoperirii de noi zacaminte de petrol, intrucat pana in prezent explorarile au fost realizate doar la adancimi mici.