Firma australiana Cooper Energy Limited va investi cel putin 16 milioane de dolari (11,3 mil. euro) pentru dezvoltarea unui zacamant de gaze naturale din judetul Buzau pe care il exploateaza impreuna cu compania britanica Zeta Petroleum, scrie Mediafax.
"Partenerul strategic al Zeta in proiectul Bobocu este Cooper Energy Limited, companie publica australiana care va investi minumum 16 milioane de dolari pentru prima faza de dezvoltare a zacamantului", scrie intr-un comunicat al companiei britanice.

Perimetrul Bobocu se afla la 110 kilometri de Bucuresti, in judetul Buzau.

Zeta Petroleum detine concesiunea asupra zacamantului Bobocu din 2007. O prima evaluare realizata in 2008 a aratat existenta unor rezerve probabile de gaze de circa 1,7 miliarde metri cubi, din care au fost extrase pana anul trecut 935 mililoane metri cubi.

"Rezervele probabile de gaze ramase in lobii ce au produs anterior pot fi estimate la circa 765 milioane metri cubi", a declarat in comunicat directorul Zeta Petroleum Romania, Bogdan Popescu.

Zeta Petroleum mai detine si concesiunea zacamantului Jimbolia, la 40 kilometri de Timisoara, unde estimeaza rezerve cuprinse intre 1,5 si 6 milioane barili echivalent petrol.

Zacamantul de la Jimbolia este explorat de Zeta Petroleum in parteneriat cu producatorul de echipamente petru industria de petrol si gaze Armax Gaz (ARAX).

Popescu declara saptamana trecuta ca Romania are potential in privinta descoperirii de noi zacaminte de petrol, intrucat pana in prezent explorarile au fost realizate doar la adancimi mici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri