Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) considera ca nivelul ratei inflatiei de 8,6% din 2005 (fata de tinta BNR de 7,5%) si incetinirea marcata a ritmului de crestere a productiei industriale si a PIB trebuie sa determine Executivul sa stimuleze in acest an afacerile producatoare de valoare adaugata, ca premisa a reluarii ritmului mai alert al cresterii economice. AOAR apreciaza ca Romania se confrunta periodic cu asemenea incetiniri ale evolutiilor pozitive in domeniul economic, ca urmare a lipsei unei strategii economice coerente, nealterate de consecintele ciclurilor electorale, prin acceptarea in mod real de catre toate fortele politice, aflate la guvernare sau in opozitie, subliniaza un comunicat al asociatiei.

Se risipesc astfel resurse materiale si umane, generandu-se instabilitate la toate nivelurile decizionale, preocupate mai mult de schimbarile in sine decat de obligatiile ce le revin in punerea in aplicare a noilor mecanisme rezultate din legitatile economice in anul premergator integrarii Romaniei in UE, mentioneaza comunicatul.

In viziunea AOAR, programul de autostrazi (2.000-3.000 de km in urmatorii 3-5 ani) trebuie sa fie principala prioritate a Guvernului. Este inacceptabila actuala situatie, in care un volum mai important de precipitatii duce la intreruperea pe perioade semnificative de timp a legaturilor intre principalele zone geografice ale Romaniei. Infrastructura rutiera si de comunicatii determina in mod direct volumul investitiilor private intr-o zona sau alta, a evidentiat secretarul general al AOAR, Cristian Parvan.

Urmatoarea prioritate a actualului cabinet ar trebui sa fie sustinerea productiei romanesti, in special a celei industriale, prin mijloa-ce spe-cifice, acceptate si in tarile UE ca singura solutie reala de crestere sustinuta a PIB-ului.

Fata de evolutia semnificativa a cresterii preturilor utilitatilor in 2005 si a recentelor evolutii pe piata gazelor naturale se impune aprobarea urgenta de catre Guvern a unei strategii de reducere a dependentei economiei Romaniei de importurile de resurse energetice, spune Parvan. AOAR mai solicita imbunatatirea in continuare a mediului de afaceri prin revenirea la un Cod Fiscal stabil pe o perioada de minimum trei ani si un Cod al Muncii mai flexibil.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri