Pentru prestarea acestor servicii, TCE Post SRL a perceput un tarif mai mic de doi lei/trimitere, informeaza Mediafax.

In vederea asigurarii dreptului utilizatorilor de acces la serviciul universal, CNPR beneficiaza printre altele si de dreptul exclusiv de a presta, pana la 31 decembrie 2012, servicii postale avand ca obiect trimiteri de corespondenta, indiferent daca livrarea acestora este accelerata sau nu, a caror greutate este mai mica de 50 grame si al caror tarif este mai mic de 2 lei, constand in colectarea, sortarea, transportul si livrarea trimiterilor de corespondenta interne si distribuirea trimiterilor de corespondenta expediate din afara teritoriului Romaniei catre o adresa aflata pe teritoriul acesteia.

CNPR a dobandit acest drept exclusiv la 26 aprilie 2009 in urma unei proceduri de desemnare a furnizorului de serviciu universal lansata de ANCOM, la care au participat operatorul national postal si Posta Atlassib Curier Rapid.

Citeste si:

TCE Post este controlata de TCE Logistica SA - 99,967% si PAN Management Group SRL - 0,033%. TCE Logistica este parte a RTC Group, controlat de omul de afaceri Octavian Radu.

TCE Holding estimeaza ca afacerile vor creste cu 10-15% in acest an, dupa ce in 2010 rulajul a stagnat la 19 milioane euro.