Dupa inchiderea fabricii din Cluj-Napoca, Ursus investeste 1,1 mil. euro intr-o miniberarie

Ursus Breweries investeste 1,1 milioane euro intr-o fabrica de bere la Cluj-Napoca, noua facilitate de productie, cu capacitate redusa, urmand sa functioneze intr-o cladire construita in urma cu peste 100 de ani.
Presedintele Ursus Breweries, Gary Whitlie, a declarat ca in aceasta fabrica va fi produsa o bere nefiltrata, care va fi vanduta doar la Cluj-Napoca, informeaza Mediafax.

"Cluj-Napoca ramane un oras important pentru Ursus Breweries si vom continua traditia de a fabrica aici berea Ursus. Se va produce o bere speciala, nefiltrata, in cadrul unei mini-unitati de productie, infiintata intr-o cladire de peste o suta de ani a vechii fabrici, care se va vinde doar in oras. Unitatea va mai include un restaurant si un bar. Proiectul este unic pentru Ursus Breweries si pentru SABMiller (grupul sud-african din care face parte Ursus, n.r.) la nivel european", a spus Whitlie.

Noua unitate de productie se va numi "Fabrica de bere Ursus", ar putea fi inaugurata in luna mai, cu ocazia Zilelor Clujului, si va intra in circuitul turistic al orasului.

Ursus Breweries a decis in noiembrie 2010 sa inchida fabrica de bere din Cluj-Napoca, infiintata in 1878, din cauza scaderii vanzarilor pe piata berii din Romania.

Reprezentantii companiei au anuntat ca celelalte cladiri ale fostei fabrici de bere vor intra in conservare, iar o parte din utilaje vor fi folosite de alte fabrici Ursus din Romania.

Ursus Breweries are sediul central in Bucuresti si detine 3 fabrici de bere in Timisoara, Buzau si Brasov, avand peste 1.000 de angajati. Marcile Ursus Breweries sunt: Peroni Nastro Azzurro, URSUS, Redd’s, Timisoreana, Stejar, Ciucas si Pilsner Urquell.

Ursus Breweries, cu afaceri de aproximativ 325 mil. euro la nivelul anului 2008, a raportat in anul financiar 2009-2010 o scadere a vanzarilor de 13%.

SABMiller plc este una dintre cele mai mari companii de bere din lume, cu participatii in societati producatoare de bere sau acorduri de distributie pe 6 continente. Marcile grupului includ Grolsch, Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell, precum si o gama de marci locale, precum Aguila, Castle, Miller Lite, Snow si Tyskie. In afara SUA, SABMiller plc este, de asemenea, una dintre cele mai mari companii din lume care imbuteliaza produse Coca-Cola.

Cititi si Seful Ursus: Romanii stiu ce brand vor consuma cand intra intr-un bar. Englezii comanda simplu ‘o bere’


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri