"Indeplinirea obiectivului privind afacerile va depinde de schimbarile legislative. Contractul cadru pentru 2011 nu este semnat, a fost amanat pana la 1 iunie si nu stim ce noutati va aduce. De asemenea, se vehiculeaza foarte serios reintroducerea plafoanelor pentru prescriptie, la medici sau la farmacii, iar acestea automat vor frana accesul pacientilor la medicamente compensate si gratuite", a spus Buluc, citat de Mediafax.

Afacerile companiei au crescut anul trecut cu 10,2%. Reteaua Help Net avea la finele anului trecut 106 farmacii, dupa ce a deschis cinci unitati si a relocat alte sase pe parcursul anului.

"In 2010 strategia de dezvoltare a lantului a stat sub semnul consolidarii si al extinderii. Ne-am orientat catre orase precum Satu Mare, Bucuresti, Ploiesti, Timisoara si Ramnicu Valcea. Ne-am axat pe rentabilizarea retelei existente de farmacii prin relocare, astfel ca fiecare unitate sa aiba capacitatea de autosustinere", a precizat directorul general al Help Net, Isabelle Iacob.

Citeste si:

De la inceputul anului, compania a deschis sapte farmacii, in Bucuresti, Satu Mare, Drobeta Turnu Severin, Arad, Targoviste si judetul Ilfov. Investitia medie intr-o unitate se ridica la 300.000 euro.

Help Net Farma face parte, alaturi de importatorul si distribuitorul de produse fitoterapeutice si dermato-cosmetice Green Net, din grupul Farmexim.

Ovidiu Buluc detine 68% din actiunile grupului Farmexim, iar restul titlurilor sunt impartite intre 30 de actionari persoane fizice.