Afacerile Mobexpert ar putea stagna si in acest an

Afacerile Mobexpert, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria mobilei din Romania, s-au mentinut anul trecut la aproximativ 115 milioane de euro si s-ar putea plasa la acelasi nivel in 2011, a declarat Dan Sucu, proprietarul grupului.

"In 2010, cifra de afaceri a companiei s-a pastrat relativ constanta. Principalii doi factori care au influentat vanzarile sunt legati de evolutia pietei imobiliare si inghetarea activitatii de creditare. (...) Cu datele de astazi, cred ca Mobexpert isi va pastra constanta cifra de afaceri", a declarat Dan Sucu, citat de Mediafax.

El a precizat ca exporturile reprezinta aproximativ 18% din totalul productiei Mobexpert.

Proprietarul Mobexpert a afirmat ca printre masurile luate anul trecut pentru combaterea efectelor crizei si sprijinirea vanzarilor se numara cresterea ratei de innoire a produselor si introducerea unui produs de finantare, impreuna cu Unicredit, care permite clientilor sa achizitioneze produsele Mobexpert in rate cu costuri reduse.

"Mobexpert a deschis, la inceputul anului 2010, hipermagazinul din Berceni, care deserveste zona de sud a Capitalei. Pentru 2011, planul nostru este sa ne concentram asupra magazinelor existente si vom reevalua planurile de investitii in momentul in care vom avea o perspectiva mai clara asupra evolutiei economiei", a mai spus Sucu.

Grupul Mobexpert cuprinde 11 companii de retail, noua fabrici de mobila, sapte companii de import si trei de servicii. Fiecare entitate este administrata independent, fiind centru de profit in interiorul grupului. "Aceasta organizare ne-a ajutat, in perioada de criza, sa ne miscam foarte repede si sa avem o imagine exacta asupra performantei si eficientei fiecarei componente", a adaugat omul de afaceri.

Sucu a lansat afacerea Mobexpert in 1993, iar grupul se numara printre cei mai mari retaileri de mobila din Romania, alaturi de IKEA, Elvila, kika, Neoset sau Lemet.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri