Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) a stabilit ca in antrepozitul fiscal din Sfantu Gheorghe producatorul de tigarete Galaxy Tobbacco a produs si comercializat ilegal 100 milioane de tigarete, cu o valoare de piata de 10 milioane de euro, care au fost expediate in UE si tari terte in regim suspensiv.
In urma unui "amplu control" demarat in 24 martie, ANV a stabilit ca in antrepozitul fiscal din Sfantu Gheorghe au fost produse in ultimii doi ani un numar de 10.000 de baxuri (100 milioane de tigarete) fara acordul titularului de marca, marfa care a fost expediata in tari membre ale Uniunii Europene si tari terte, in regim suspensiv de la plata accizei.

"S-a constatat, totodata, ca pachetele de tigarete nu aveau aplicate timbre fiscale pentru tarile de destinatie, pe pachete aparand inscriptia «only for duty free». Daca marfa ar fi fost comercializata in Romania, valoarea medie de piata s-ar fi ridicat la 40 milioane de lei, adica aproximativ 10 milioane de euro", potrivit unui comunicat al ANAF, citat de Mediafax.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat ca echipele mobile ale ANV au identificat peste 3.000 de baxuri continand 30.000.000 de tigarete marca Jin Ling, produse in antrepozitul fiscal apartinand societatii Galaxy Tobacco, situat in orasul Sfantu Gheorghe, judetul Covasna, si care erau destinate comercializarii pe pietele europene sau ale tarilor terte fara a fi intrunite cerintele legale.

Valoarea estimata de piata a tigaretelor, daca acestea ar fi fost comercializate in Romania, este de 12 milioane de lei (aproape 3 milioane de euro).

ANAF a mentionat ca in prezent se efectueaza verificari cu privire la legalitatea productiei acestui lot de tigarete.

Avand in vedere cele constatate, ANV a anuntat ca va sesiza organele de cercetare si urmarire penala.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri