Grupul austriac OMV, care detine OMV Petrom, cea mai mare companie din Romania, il numeste astazi in functia de CEO pe Gerhard Roiss, care preia mandatul de la Wolfgang Ruttenstorfer, cel ce a coordonat achizitia Petrom din 2004.

Incepand cu 2002, Roiss a detinut functia de presedinte adjunct al Consiliului Director al OMV si a fost responsabil cu activtatea de rafinare si marketing, inclusiv pentru produsele petrochimice.

Anterior, el a coordonat divizia de explorare si productie a grupului austriac.

Roiss va initia un proces de reevaluare a strategiei companiei, cu scopul de a echilibra porfofoliul de companii al OMV. Procesul va fi axat pe trei teme principale: focus regional, dezvoltarea portofoliului si provocarile viitoare.

Importanta diviziei de gaze naturale si energie va creste in urmatorii ani. Efectele evenimentelor recente din Japonia, printre alti factori, va determina o crestere a importantei gazelor naturale ca sursa de energie.

"Gazele naturale sunt o sursa de energie cu emisii scazute, ce ofera o alternativa importanta, prin prisma dezvoltarilor recente si al indelungatei dezbateri in domeniul energetic si in cel climatic”, a spus Roiss intr-o conferinta de presa organizata la Viena, cu ocazia numirii sale in functia de CEO.

Grupul austriac va pune in functiune, pana la sfarsitul anului, prima centrala in ciclu combinat pe gaze naturale a OMV, care va avea o capacitate de 860 MW. Centrala este localizata la Brazi, in Romania.

Ulterior, grupul va inaugura in 2012 o centrala electrica la Samsun, in Turcia, care va deservi 3% din necesarul de energie electrica al tarii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si