Franz Zinsberger este noul sef al producatorilor internationali de medicamente

Franz Zinsberger, 54 de ani, country manager al subidiarei locale a companiei farmaceutice german Boehringer Ingelheim, a fost numit in functia de presedintele al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM).

El a inlocuit-o pe Agata Jakoncic, managing director pe regiunea Balcani in cadrul Merck Sharp & Dohme.

Zinsberger se afla la conducerea Boehringer Ingelheim din 2008. Anterior, el a lucrat peste 10 ani ca director de vanzari al sucursalei din Germania, iar in perioada 2006 - 2008 a condus divizia nationala de marketing pentru produse destinate sistemului nervos central, din cadrul aceleiasi companii.

“Sunt increzator ca, alaturi de colegii mei, vom creste implicarea asociatiei in sfera publica si ne vom consolida parteneriatul atat cu autoritatile romane, cat si cu ceilalti actori din industrie, cu obiectivul de a sustine dezvoltarea sistemului sanitar din Romania si de a recupera decalajele de tratament dintre pacientii romani si cei din statele membre UE”, spune Zinsberger.

Ceilalti executivi aflati in boardul ARPIM sunt: Radu Rasinar - vicepresedinte (country manager AstraZeneca), Regis Lhomme - vicepresedinte (country manager Amgen), Bojan Jagocic - membru (country manager Novartis), Efthymios Papataxiarchis - membru (country manager Johnson & Johnson), Pascal Prigent - membru (country manager GlaxoSmithKline) si Luana Ionascu – membru (country manager Ipsen).

ARPIM este o organizatie profesionala care reuneste reprezentantele din Romania ale principalelor companii farmaceutice internationale ale caror produse sunt rodul activitatii proprii de cercetare si dezvoltare. Cele mai mari companii care fac parte din ARPIM sunt AstraZeneca, Bayer, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Merck Sharp & Dohme, Novartis si Pfizer, Sanofi-Aventis.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri