Gedeon Richter Romania isi majoreaza capitalul social cu 41,56 milioane lei (9,7 milioane euro), de la 328 milioane lei la 369,57 milioane lei, prin transformarea in actiuni a unor credite de la actionarul majoritar, grupul farmaceutic ungar Richter.
Hotararea a fost aprobata de actionari la finele lunii ianuarie, se arata intr-un anunt al companiei, informeaza Mediafax.

Astfel, vor fi emise 415,6 milioane de actiuni nominative, cu o valoare nominala de 0,1 lei fiecare.

Gedeon Richter Romania este controlata, in proportie de 99,86%, de Richter Gedeon Vegyészeti Gyár.

Grupul ungar detine in Romania o fabrica de medicamente in Targu-Mures, Gedeon Richter Romania, 120 de farmacii, Gedeon Richter Farmacia, si distribuitorul Pharmapharm, care a fuzionat in aprilie cu DITA Export Import.

Anul trecut, vanzarile companiei pe piata romaneasca au scazut cu 14,1%, la 137,3 milioane euro, din cauza performantelor slabe ale diviziei de distributie si retail. La nivel international (UE, Rusia, Ucraina, Comunitatea Statelor Independente si Statele Unite), vanzarile Gedeon Richter au urcat anul trecut cu 4,8%, la 998,2 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri