"Unitatea de la Ploiesti ne permite sa livram lubrifianti atat pe piata romaneasca, cat si la nivel regional. Unitatea ne permite sa producem toate tipurile de uleiuri. Vom lua tot timpul in considerare baza de la Ploiesti in dezvoltarea afacerii noastre in Romania si din estul Europei", a declarat luni Maxim Donde, directorul general al LLK International, divizia Lukoil de comercializare a uleiurilor lubrifiante in cadrul rafinariilor grupului, citat de Mediafax.

El s-a aflat luni la Ploiesti cu ocazia inaugurarii unei instalatii de productie a lubrifiantilor.

Instalatia are o capacitate de 30.000 de tone anual si ar putea fi dublata la 60.000, in functie de cererea de pe piata.

Potrivit lui Constantin Tampiza, consilier al sefului grupului Lukoil, Vagit Alekperov, prin aceasta investitie Romania devine centrul regional de comercializare a uleiurilor minerale din regiune.

"Investitia va ridica piata uleiurilor din zona aceasta si ne permite diversificarea gamei de uleiuri lubrifiante pe piata este europeana", a afirmat Tampiza.

Citeste si:

Donde a adaugat ca Lukoil vizeaza atingerea unei cote de 22% din piata romaneasca a lubrifiantilor si 10% din cea est europeana.

"Noi credem ca avem perspective bune pentru piata Europei de Est. Ne vom extinde in continuare in Europa de Est, operatiune cu centrul in Romania", a mai spus Donde.

Tampiza a adaugat ca prin aceasta investitie, Lukoil va deveni mai competitiv pe pietele din Bulgaria, Serbia, Ungaria, Macedonia, Polonia si Romania.

Lukoil este prezent pe piata petroliera romaneasca din 1998, cand a preluat rafinaria Petrotel. Grupul are in Romania si o retea de peste 300 de benzinarii.