Consiliul Judetean Cluj si compania americana Emerson au semnat, ieri, contractul de vanzare a unui teren pe care vor fi amplasate unitati de productie a motoarelor electrice si un centru de cercetare, in cadrul unui proiect de 75 milioane euro. Potrivit Mediafax, contractul a fost incheiat in prezenta ambasadorului american la Bucuresti, Nicholas F. Taubman, care a si semnat, simbolic, pe document. Terenul de 11,5 hectare a fost vandut la pretul de doi euro pe metru patrat, astfel ca valoarea totala a fost de 230.000 euro. La aceste costuri se va adauga o taxa de administrare de 0,1 euro pe metru patrat anual. Consiliul judetean va asigura utilitatile pentru proiectul de investitii. Emerson a achizitionat astfel aproape intreaga suprafata a viitorului parc industrial Tetarom II.

Sediul central al Emerson in Romania va fi la Cluj-Napoca. Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, a apreciat ca tranzactia va facilita atragerea altor investitii americane de anvergura in Cluj-Napoca. „La Cluj-Napoca s-a stabilit o firma care va da semnalul si altor investitori americani sa vina aici. Emerson este o garantie si pentru alti investitori“, a precizat Nicoara.

Emerson are circa 120.000 de angajati in intreaga lume, dintre care 23.000 in Europa. Compania a consemnat, in anul fiscal incheiat in luna septembrie, vanzari de 17,4 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si