Diverta a inchis anul trecut 13 magazine si a deschis doua in Sun Plaza Bucuresti si Atrium Arad. Compania a incheiat 2010 cu o cifra de afaceri de 21 mil. euro si estimeaza pentru acest an mentinerea cifrei de afaceri la acelasi nivel.

“Masurile luate in 2010 - reducerea costurilor operationale, inchiderea magazinelor neprofitabile - precum si stabilizarea pietei vor influenta pozitiv evolutia profitului operational in 2011. Diverta a intreprins actiuni in toate sectoarele pentru maximizarea profitabilitatii si pentru 2011 societatea isi propune un profit operational pozitiv”, a declarat Andreea Anghelof, senior partner CITR.

In prezent, reteaua Diverta are 50 de magazine. Noile deschideri vor fi conditionate de nivelul chiriei si dimensiunea traficului.

Potrivit CITR, piata de carte a inregistrat anul trecut o scadere de aproximativ 15% comparativ cu 2009. Piata de carte straina a fost in declin cu aproximativ 25% fata de anul 2009, valoarea medie a cosului de cumparaturi suferind la randul sau o scadere semnificativa.

Citeste si:

“Anul trecut, la Diverta, vanzarile au fost sustinute de promotiile 3 la pret de 2 (la 3 carti cumparate, cea cu pretul cel mai mic este oferita gratuit) si pret unic”, a adaugat Andreea Anghelof.

RTC Holding este unul dintre cele mai mari grupuri de retail, distributie si servicii de pe piata locala, si a fost fondat in 1990.

Din grupul RTC fac parte Diverta (lant de retail de carte), Rafar (fashion si hospitality), Proffice (distributie birotica si papetarie), TCE (transport si logistica), Sistec (IT), Flaro (productie articole pentru industria auto, electronica si electrotehnica, articole de birou si articole scolare), Rimobi (imobiliare si constructii) si Q Power (energie).

Cititi un interviu acordat wall-street.ro de catre Amalia Buliga, CEO Diverta