Diverta, unul din cei mai importanti retaileri de carte din Romania, a inchis anul trecut 13 magazine neprofitabile si si-a redus costurile operationale cu 35% ca parte a masurilor luate in cadrul procesului de insolventa, au declarat reprezentantii Casei de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al companiei.
Diverta a inchis anul trecut 13 magazine si a deschis doua in Sun Plaza Bucuresti si Atrium Arad. Compania a incheiat 2010 cu o cifra de afaceri de 21 mil. euro si estimeaza pentru acest an mentinerea cifrei de afaceri la acelasi nivel.

“Masurile luate in 2010 - reducerea costurilor operationale, inchiderea magazinelor neprofitabile - precum si stabilizarea pietei vor influenta pozitiv evolutia profitului operational in 2011. Diverta a intreprins actiuni in toate sectoarele pentru maximizarea profitabilitatii si pentru 2011 societatea isi propune un profit operational pozitiv”, a declarat Andreea Anghelof, senior partner CITR.

In prezent, reteaua Diverta are 50 de magazine. Noile deschideri vor fi conditionate de nivelul chiriei si dimensiunea traficului.

Potrivit CITR, piata de carte a inregistrat anul trecut o scadere de aproximativ 15% comparativ cu 2009. Piata de carte straina a fost in declin cu aproximativ 25% fata de anul 2009, valoarea medie a cosului de cumparaturi suferind la randul sau o scadere semnificativa.

“Anul trecut, la Diverta, vanzarile au fost sustinute de promotiile 3 la pret de 2 (la 3 carti cumparate, cea cu pretul cel mai mic este oferita gratuit) si pret unic”, a adaugat Andreea Anghelof.

RTC Holding este unul dintre cele mai mari grupuri de retail, distributie si servicii de pe piata locala, si a fost fondat in 1990.

Din grupul RTC fac parte Diverta (lant de retail de carte), Rafar (fashion si hospitality), Proffice (distributie birotica si papetarie), TCE (transport si logistica), Sistec (IT), Flaro (productie articole pentru industria auto, electronica si electrotehnica, articole de birou si articole scolare), Rimobi (imobiliare si constructii) si Q Power (energie).

Cititi un interviu acordat wall-street.ro de catre Amalia Buliga, CEO Diverta

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri