Biletele RATB din hartie vor fi retrase din circulatie, incepand din mai, calatorii putand sa utilizeze cardurile Activ sau Multiplu, cu ajutorul carora Regia va avea informatii privind gradul de incarcare a vehiculelor, pe zone si intervale orare, informeaza Mediafax.

RATB precizeaza ca prin validarea celor doua tipuri de carduri va avea informatii relevante privind gradul de incarcare a vehiculelor, pe zone si intervale orare, indicator care contribuie la realizarea unui obiectiv major respectiv, adaptarea capacitatii de transport la cerintele publicului calator.

De asemenea, RATB va introduce, pana la sfarsitul anului, plata serviciului de transport prin intermediul telefonului mobil, precum si noi titluri de calatorie.

"In momentul de fata se fac testari pentru lansarea in parteneriat cu BCR a unui card dual, card ce incorporeaza aplicatia de transport RATB (utilizand tehnologie contactless). Cardul va fi pus la dispozitia publicului calator dupa finalizarea testelor si punerea la punct a intregului sistem", se arata intr-un comunicat oficial.

Potrivit sursei citate, un proiect similar a fost initiat si cu BRD pentru diversificarea ofertei de instrumente de plata a calatoriei, iar Regia isi manifesta dorinta de a incheia parteneriate similare si cu alte institutii financiare.

Sursa imagine: ratb.ro


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si