Furnizorul austriac de servicii logistice si de transport, Gebrüder Weiss, a inaugurat un nou terminal langa Sibiu, amplasament dezvoltat printr-o investitie de 2,2 milioane de euro si care dispune de o suprafata de 1.000 de metri patrati dedicati operatiunilor de cross-doking.
Suprafata totatala construita de este de 9.000 de metri patrati si include cladirea, parcarea destinata fluxului de camioane si anexele. Valoarea investiti s-a ridicat la 2,2 milioane de euro, din care 1 milion de euro au fost destinati achizitiei terenului, iar constructia 1,2 milioane de euro.

„Finalizarea proiectului reprezinta o etapa strategica in planul de expansiune a retelei logistice in Romania, care preconizeaza investitii in noi locatii in urmatorii ani”, a declarat Viorel Leca (foto), general manager Gebrüder Weiss.

Compania a incheiat exercitiul financiar din 2010 cu o crestere a cifrei de afaceri de 17,8 procente in comparatie cu anul precedent, de la 830 milioane euro la aproximativ 978 milioane euro.

Furnizorul austriac de servicii logistice si de transport, prezent de 15 ani in Romania, dispune de opt sucursale si birouri la nivel national, in Bucuresti, Arad, Oradea, Sibiu, Cluj, Bacau, Constanta si Craiova in care isi desfasurau activitatea la sfarsitul anului 2010 aproximativ 200 de angajati.

“De la inceputul lunii aprilie avem deja peste 230 de angajati intrucat prin semnarea unui contract cu Petrom, Gebrüder Weiss a preluat 36 de angajati de la compania petroliera”, a daugat Viorel Leca.

Capacitatile de depozitare Bucuresti si Arad sunt detinute de companie, in restul oraselor fiind inchiriate. In total compania dispoune de peste 20.000 de mp de spatii de logistica si transport. El a explicat ca Gebruder Weiss a inchiriat suplimentar un spatiu de 6.000 de mp in complexul Europolis pentru acest parteneriat cu Petrom.

Reteaua globala Gebrüder Weiss, prezenta in 25 de tari si 156 de locatii este sustinuta de o echipa ce numara 4.500 de angajati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri