Semnarea unui contract de sponsorizare, prin care numele RAFO Onesti va aparea pe tricourile echipei de fotbal Steaua, inteteste puternicul razboi mediatic intre Balkan Petroleum si Calder-A, grupuri care isi revendica proprietatea rafinariei.

La data de 12 iulie 2005, compania Calder-A International BV a incheiat o intelegere cu Balkan Petroleum (BkP) pentru cumpararea actiunilor pe care aceasta le detinea la RAFO Onesti (97,82% n.r.), spune Marin Anton, administratorul RAFO in numele Calder-A. El spune ca imediat dupa incheierea tranzactiei s-a platit un avans. Au mai fost stabilite termene de plata pentru urmatoarele patru luni. Anton a refuzat sa precizeze despre ce sume a fost vorba. Numai ca, la mijlocul lunii august, Parchetul a pus sechestru pe actiunile pe care Faber (o companie condusa de Marian Iancu, alaturi de BkP) le avea la RAFO. S-au platit ratele din septembrie si octombrie cand actiunile erau deja sechestrate. Ultima rata, din noiembrie, nu a mai fost platita pentru ca actiunile nu iesisera de sub sechestru, iar noi am spus ca nu mai platim pana cand nu se rezolva problema, adauga Marin Anton. De cealalta parte a baricadei, Marian Iancu, presedintele BkP, spune ca a avut o intelegere scrisa cu Calder-A pentru preluarea RAFO, dar acestia nu si-au respectat angajamentul. In consecinta, el sustine ca, din cauza neachitarii actiunilor, intelegerea cu Calder-A a cazut. De acum inainte e vorba de un litigiu comercial care se va rezolva in instanta. Uitati-va la Registrul Comertului si veti vedea cine este adevaratul proprietar al RAFO, afirma Iancu.

Anton spune ca n-a fost o simpla intelegere intre cele doua firme, ci un contract ireversibil prin care s-au preluat de la firma condusa de Iancu si actiunile si datoriile. In momentul de fata, Calder- A a cumparat RAFO, dar practic nu a preluat nimic, adauga el. Dupa ce Marian Iancu a investit din banii BkP mai bine de 12 milioane de dolari la Poli Timisoara, in mod surprinzator, si Calder-A, prin Expanet Trading Ltd., o firma din grup, a anuntat ca va sponsoriza fotbalul.

Intre Steaua si Expanet Trading Ltd (companie care proceseaza titei la RAFO) s-a semnat un contract de sponsorizare valabil un an de zile, cu optiune pentru inca cinci ani, spune Anton. Gigi Becali, finantatorul Stelei, spune ca, desi stie de disputa pe actiunile RAFO, pe el nu-l intereseaza

Sursa: http://www.capital.ro/index.php?a=22691&shift=1

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri