Compania suedeza Medicover, care detine pe plan local o retea de 11 clinici medicale, l-a numit pe Bogdan Pana in functia de director executiv pentru spital si clinici.

“Principalele responsabilitati ale doctorului Bogdan Pana constau in coordonarea activitatii echipei medicale atat in clinicile Medicover cat si in cadrul primului spital Medicover din Romania”, se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis de companie.

Anterior, Bogdan Pana a lucrat cinci ani pentru Euroclinic (astazi parte a retelei Regina Maria, fosta Centrul Medical Unirea), ultima functie ocupata fiind cea de director general adjunct.

Pana are o activitate didactica de peste noua ani in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti si detine un doctorat in sanatate publica si management.

“Ca obiectiv principal imi propun sa pun in practica metode de furnizare a serviciilor medicale adaptate la piata actuala”, a declarat Bogdan Pana (foto).

Compania suedeza a anuntat luna trecuta o noua etapa de expansiune pe piata autohtona, prin deschiderea, in Bucuresti, a unui spital, precum si a unui centru medical.

Noul spital se va deschide in septembrie-octombrie anul acesta in partea de nord a Capitalei, la iesirea spre Otopeni, iar centrul medical – in incinta Centrului de Diagnostic si Tratament Dr. Grozovici.

Investitia in spital, care va avea circa 50 de paturi, se cifreaza la 20 de milioane de euro, excluzand cheltuielile curente. Spitalul va include o sectie de maternitate si o alta de pediatrie, precum si trei sali de operatie si o sectie de ambulator. Unitatea medicala va functiona intr-o cladire achizitionata de Medicover de la persoane private, pentru o suma care nu a fost facuta publica. In cadrul spitalului vor lucra in jur de 150 de angajati.

Compania a mai achizitionat in 2010 un teren in zona Pipera unde va incepe lucrarile la un spital cu 150-200 de paturi, in urma unei investitii estimate in 2010 la valoarea de 50 de milioane de euro. Potrivit oficialilor Medicover, acesta ar urma sa fie cel mai mare spital privat din Bucuresti. Unitatea ar putea fi deschisa in 2013, potrivit estimarilor initiale.

Citeste si:

Medicover intra in cursa deschiderilor de spitale private si sta cu ochii pe achizitii


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Medicover Romania are un nou director de marketing