Producatorul de materiale de constructii AdePlast Oradea, controlat de omul de afaceri Marcel Barbut, a demarat lucrarile de constructie la fabrica de polistiren de la Ploiesti, o investitie estimata la 4,5 milioane de euro, ce va fi asigurata din fonduri proprii.
Termenul de finalizare al lucrarilor de constructie este luna august. Unitatea de productie, localizata pe acelasi teren pe care se afla si fabrica de mortare uscate de la Ploiesti, va avea o capacitate anuala de 700.000 metri cubi de polistiren.

Hirsch Italia, subsidiara grupului austriac Hirsch Servo AG, va furniza o parte din echipamentele de productie pentru fabrica. Restul echipamentelor vor fi livrate de Hirsch Servo AG si de firma slovena Viro. Constructorul este firma ploiesteana Bauelemente.

Prin intermediul fabricii de polistiren de la Ploiesti, Adeplast va putea livra toate materialele necesare termoizolarii locuintelor, respectiv mortare, polistiren si vopsea.

"Anul trecut s-au realizat peste zece milioane de metri patrati de termosistem, cu mortarele si tencuielile noastre. In acest an vom avea capacitatea sa acoperim din productia proprie o parte importanta din necesarul de polistiren expandat", spune Marcel Barbut.

Pana la sfarsitul anului, compania va demara constructia unei a treia fabrici de mortare uscate, care va fi localizata in centrul Moldovei. Investitia initiala se va ridica la circa sase milioane de euro. Suma ar putea fi majorata in functie de sistemul de productie care va fi folosit.

"Pentru investitia din Moldova vom pune gaj fabrica de polistiren de la Ploiesti si vom folosi si cele 2,3 milioane de euro pe care le-am refinantat recent", mentioneaza Barbut.

AdePlast nu a achizitionat deocamdata terenul pentru dezvoltarea fabricii, dar are "in vizor" mai multe suprafete.

Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 126,7 milioane de lei (30 mil. euro) anul trecut, in crestere cu 11,5 fata de 2009. Totodata, producatorul de materiale de constructii a realizat un profit net de 13 milioane de lei (3,1 mil. euro), de peste doua ori mai mare decat rezultatul de 5,8 milioane de lei (1,4 mil. euro) din 2009.

AdePlast a fost infiintata in 1994 la Oradea. Capacitatea de productie a celor unitatilor din Oradea si Ploiesti este de 700.000 de tone de mortare anual, respectiv 80.000 de tone de vopsea, tencuieli decorative si adezivi speciali in stare umeda.

Printre cei mai importanti competitori de pe piata locala de mortare se numara companii precum Henkel, Baumit, Saint-Gobain Weber, Euro MGA, Baumix si Duraziv.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri