Compania Smithfield va investi in Romania 850 de milioane de dolari in urmatorii cinci ani, in conditiile in care considera tara noastra principala tinta de investitii pentru aceasta perioada, a afirmat astazi Richard J.M. Poulson, vice-presedinte executiv, Smithfield Food, Inc., in cadrul unei intalniri cu Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu.

Richard J.M. Poulson a aratat ca Smithfield doreste sa exporte produse din carne de porc din Romania si si-a propus sa lase in tara profitul obtinut in primii 10 de activitate.

Compania Smithfield a privatizat combinatul de la Comtim (Timis) si intentioneaza sa dezvolte o retea de ferme de crestere a porcilor in trei judete din vestul tarii.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a subliniat ca toate investitiile in Romania sunt binevenite, masurile luate de Guvern in favoarea unui mediu de afaceri stabil si transparent fiindu-le de ajutor. "Toate companiile beneficiaza in Romania de un tratament egal din partea institutiilor statului, iar acest lucru reprezinta un avantaj pentru ca incurajeaza competitia", a subliniat seful Executivului.

Compania americana Smithfield Foods, Inc. cu sediul in Virginia, Statele Unite, si-a inceput activitatea in 1936 ca procesator de carne regional. in prezent, compania este cel mai mare crescator de porci si procesator de carne de porc din lume, cu vanzari anuale de 11,6 miliarde USD si vanzari internationale de 1 miliard USD.

Smithfield a intrat pe piata din Romania in 2004, achizitionand mai intai Agrotorvis, iar apoi Comtim Grup. Compania a achizitionat, de asemenea, o participatie de 50% in Agroalim Distribution, companie de logistica si de distributie alimentara din Romania cu sediul in Bucuresti, precum si o participatie de 50% in Frigorifer, un depozit frigorific cu o capacitate de 16.000 de tone cu sediul in Tulcea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri