Casa de avocatura Danila, Petre si Asociatii (DPA) a acordat anul trecut asistenta in 609 dosare domeniul dreptului penal al afacerilor, o pondere de 30% dintre acestea vizand probleme juridice decurgand din sau in legatura cu contractele de leasing.
„Activitatea infractionala in acest domeniu, mai ales in cel al leasing-ului auto, este una relativ extinsa intrucat faptuitorii exploateaza la maxim specificul acestui domeniu, dat de faptul ca autoturismul finantat este proprietatea companiei de leasing, dar se afla in folosinta exclusiva a utilizatorului.

Compania de leasing nu urmareste permanent autoturismul, iar utilizatorul poate folosi diverse metode sa traficheze acest bun”, a declarat Nicoleta Grama (foto), Partener Danila, Petre si Asociatii.

Sectorul de leasing prezinta ponderea cea mai mare printre cazurile de criminal business law preluate in cursul anului 2010 de companie, precum si in primele trei luni ale anului 2011.

„In primele luni ale anului 2011 am asistat la o stabilizare a pietei si o scadere a numarului de cazuri comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, insa pana la finalul anului este greu de preconizat daca fenomenul va lua amploare sau va stagna” a adaugat Nicoleta Grama.

Valoarea estimata a dosarelorde criminal business law in 2010, prin raportare la valoarea prejudiciului creat prin savarsirea infractiunilor, se ridica la 154 milioane de lei. In primele trei luni ale anului 2011 casa de avocatura a inregistrat spre instrumentare alte 27 de dosare.

„Litigiile in leasing ar trebui sa fie mult mai usor de solutionat si mult mai putin supuse intepretarilor, avand in vedere ca nerespectarea obligatiilor contractuale de plata si/sau restituire a bunurilor este evidenta. Insa, solutiile date de instante in spetele controversate de litigii in leasing depind de valoarea argumentelor aduse de avocati. Cu cat argumentatia este mai bine construita si datele prezentate sunt mai convingatoare, cu atat mai mult scad posibilitatile luarii unor decizii gresite de catre instante”, declara Nicoleta Grama.

DPA acorda servicii juridice unora dintre cele mai importante companii de leasing de pe piata din Romania printre care Unicredit Leasing, Tiriac Leasing sau Piraeus Leasing.

DPA este o societate infiintata in anul 2003 si in prezent dispune de o echipa de 17 avocati permanenti si 7 colaboratori. Grupul de firme DPA ofera servicii pe domeniile drept fiscal, dreptul penal al afacerilor, privatizari, dreptul fiscal dar si consultanta fiscala si recuperare de creante.Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri