Lukoil Romania a majorat luni preturile carburantilor, cu trei bani pe litru, dupa ce vineri a scumpit benzina si motorina cu sase bani pe litru, ajungand la o crestere cu noua bani pe litru, aplicata si de companiile OMV Petrom (SNP) si Rompetrol.

"Lukoil Romania a scumpit benzina si motorina in doi pasi. Vineri cu sase bani pe litru si astazi, luni, cu trei bani pe litru. De asemenea, in fiecare weekend Lukoil practica preturi cu cinci bani pe litru mai mici decat preturile afisate in fiecare zi de vineri", potrivit datelor companiei petroliere transmise Mediafax.

Pretul benzinei Ecto a crescut de la 5,78 lei pe litru, iar cel al motorinei Ecto Super Diesel a fost majorat la 5,68 lei pe litru. Sortimentele Euroluk 95 si Euro L Diesel au fost scumpite la 5,29 lei si 5,36 lei pe litru.

OMV Petrom si Rompetrol au crescut preturile carburantilor cu noua bani pe litru la sfarsitul saptamanii trecute. In urma cresterii preturilor, unele sortimente de benzina comercializate de cele doua companii au depasit pragul de sase lei pe litru.

Principalele companii care distribuie carburanti sunt OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil Romania (subsidiata a grupului rus Lukoil) si MOL (Ungaria).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cum a evoluat pretul la benzina in UE in ultimele 6 luni