Executivul ar putea lua decizia de inghetare a preturilor la carburanti pe o perioada limitata, de pana la un an, potrivit declaratiilor lui Iulian Iancu, presedintele Comisiei pentru Industrii si Servicii din Camera Deputatilor.
“In Bulgaria, Guvernul a avut o pozitie ferma, si anume inghetarea preturilor la pompa”, a spus Iancu, precizand ca aceeasi masura s-ar putea lua si in Romania pentru a stopa majorarea in ritm galopant a carburantilor.

La sfarsitul saptamanii trecute, cel mai scump sortiment de benzina a depasit pragul de 6 lei/litru, in conditiile in care OMV Petrom si Rompetrol – primele doua mari companii petroliere de pe piata romaneasca – au aplicat o majorare a preturilor cu 9 bani/litru. La inceputul acestei saptamani, si LukOil a scumpit carburantii tot cu 9 bani/litru, dar in doua etape.

Iulian Iancu a mai anuntat ca parlamentarii au format o comisie pentru anchetarea Petrom in ceea ce priveste modul de formare a preturilor la carburanti in perioada de dupa privatizarea companiei.

Potrivit oficialului, ancheta ar putea fi extinsa la nivelul tuturor jucatorilor din piata carburantilor.

Principalii distribuitori de carburanti de pe piata locala sunt OMV Petrom, Rompetrol, LukOil si MOL.

Afla aici care sunt solutiile bulgarilor pentru a imblanzi preturilor la pompa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri