Producatorul de bauturi Romaqua estimeaza pentru acest an o crestere cu peste 12% a vanzarilor, pana la 160 milioane de euro, si intentioneaza sa investeasca circa 20 milioane euro, in principal in dezvoltarea capacitatilor de productie si depozitare.
"Putem face o estimare pentru anul acesta de 160 milioane euro cifra de afaceri si 20 milioane euro investitii. Vom investi in capacitatea de productie a apei Borsec, vom continua investitiile la fabrica de bere, careia ii vom dubla capacitatea de productie si vom creste partea de logistica, urmand sa construim probabil inca 20.000 metri patrati de depozite in toata tara", a declarat Nicolae Palfi, vicepresedintele Romaqua Group, citat de Mediafax.

El a mai spus ca Romaqua a inregistrat anul trecut vanzari de 142,5 milioane de euro, in scadere cu 4% fata de anul precedent. Vicepresedintele companiei a adaugat ca prospecteaza si sectorul balnear si exista posibilitatea ca in urmatorii ani Romaqua sa investeasca in acest tip de turism.

In ceea ce priveste o majorare a preturilor, reprezentantii Romaqua spun ca acestea nu vor creste inainte de Pasti.

"Vom incerca cel putin pana dupa Pasti sa nu crestem preturile. Dupa aceasta perioada vom scumpi apa minerala cu maxim 5%", a precizat Palfi.

El a adaugat ca Romaqua nu a disponibilizat niciun angajat in ultimii ani, numarul acestora fiind in prezent de 2.022, si nici nu a scazut salariile. Din totalul vanzarilor, circa 2% au reprezentat exporturile in 17 tari, printre care Ungaria si Statele Unite ale Americii.

Potrivit reprezentantilor Romaqua, consumul anual de apa minerala pe cap de locuitor este de 54 litri in Romania, de trei ori mai putin decat media europeana.

Romaqua are o cota pe piata apelor imbuteliate de 26% si sapte fabrici la nivel national.

Romaqua Group Borsec a rezultat din fuziunea, incheiata in luna martie 2008, dintre compania Borsec cu Romaqua Holdings din Bucuresti si Romaqua Stanceni. Firma este controlata de oamenii de afaceri Octavian Cretu, presedintele Romaqua Group, si Nicolae Palfi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri