La targul international pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii specializate in productia de mobila participa 11 firme romanesti, evenimentul fiind primul din cele patru targuri de acest gen incluse in programul de promovare a exporturilor pe anul 2006.

Sectorul mobilei este considerat strategic pentru exportul romanesc, Departamentul de Comert Exterior din cadrul Ministerului Economiei si Comertului lansand proiectul de branding al ramurii prevazut in strategia nationala de export.

Pentru IMM-uri, acest targ reprezinta cea mai importanta manifestare expozitionala la nivel mondial. Timp de o saptamana, producatori, exportatori, importatori, specialisti in domeniu se reunesc pentru initierea si angajarea afacerilor pentru acest an, transformand orasul Köln in centrul mondial al oamenilor de afaceri din industria de mobila.
Editia 2006 a targului de IMM-uri marcheaza inceputul anului de afaceri in industria mobilei sub motto-ul "PURE". Noile tendinte in domeniul mobilei, accesorii din locuinta, textile, iluminat pentru intreaga locuinta, vor genera, in opinia specialistilor, ca si in anul 2005, un nou impuls pentru exportul de mobila.

La editia din 2005 a targului pentru IMM-urile din acest sector, au participat 10 firme din Romania care au semnat angajamente la export in valoare de 17.550.000 milioane euro. Pentru toate cele patru targuri internationale destinate mobilei, in 2005, angajamentele la export au depasit suma de 72 milioane euro.