Furnizorul de servicii medicale private Sanador, controlat de sotii Doris si Florin Andronescu, a inaugurat saptamana aceasta un spital cu o capacitate de 290 de paturi in zona Piata Victoriei din Bucuresti, dupa o investitie de circa 40 milioane de euro.
Suprafata totala a spitalului este de 18.000 metri patrati, iar cladirea in care functioneaza este compusa din doua corpuri - cu sase, respectiv cu zece etaje.

Spitalul cuprinde, pe langa un ambulator (clinica), toate specialitatile medicale si chirurgicale, inclusiv unitate proprie de urgenta, o sectie de terapie intensiva, o maternitate, un departament anatomie patologica, precum si servicii de recuperare-medicina fizica.

In cadrul spitalului lucreaza circa 500 de persoane – medici angajati si colaboratori, personal mediu si administrativ, adica un numar dublu fata de salariatii din clinici si laboratoare (460 de persoane).

In afara de spital, reteaua Sanador cuprinde trei clinici si doua laboratoare de analize medicale - toate amplasate in Bucuresti. Pentru acest an, compania estimeaza afaceri de cel putin 15-16 milioane de euro, in crestere fata de cele 11 milioane de euro realizate in 2010.

Pana la momentul deschiderii spitalului controlat de sotii Andronescu, Life Memorial, din zona Grivita, era cel mai mare spital din Capitala. Controlat de furnizorul de servicii medicale MedLife, acesta are o capacitate de peste 120 paturi si o suprafata de 12.500 metri patrati.

Reteaua Regina Maria, fosta Centrul Medical Unirea (CMU), opereaza in zona Floreasca spitalul Euroclinic, cu o capacitate de sub 100 de paturi. Euroclinic este primul spital privat din Bucuresti, fiind detinut pana la preluarea de catre CMU, in 2010, de grupul olandez Eureko.

Afla mai multe despre noul spital dintr-un interviu acordat de sotii Andronescu Wall-Street.ro:

Ne gandim sa deschidem un al doilea spital Sanador in Bucuresti
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri