Sistemul de depozitare High-Bay presupune preluarea produselor direct din liniile de productie printr-o banda rulanta si transportarea acestora in zona de depozitare manipulata de macarale automate.

Datorita inaltimii rafturilor de 32 de metri, capacitatea a crescut de 6-7 ori fata de un depozit conventional. Pot fi depozitati 4,2 paleti pe metru patrat. Procesul se poate face cu lumina stinsa.

Depozitul High-Bay din Ploiesti are in componenta 11 macarale cu stivuire automatizata; capacitatea de stocare a paletilor a crescut cu 33%; numarul total de paleti care poate fi stocat este de 35.000; exista un sistem de conveioare care colecteaza produsele de pe 6 linii de productie; sistemul este capabil sa manipuleze 490 paleti pe ora; suprafata totala a depozitului este de 8.240 metri patrati.

La Ploiesti, Coca-Cola are 400 de angajati, din care 250 in zona de productie. Apa folosita in fabrica provine dintr-un put de mare adancime, aflat la 160-200 de metri.

Compania si-a propus sa reduca emisiile de CO2 cu 40% in primii trei ani de la deschiderea centralei de cogenerare de la Ploiesti.
Investitia se ridica la 15 milioane de euro.

Citeste si:

„Am redus consumul de apa si energie per unitate in procesul de productie, inregistrand un consum de energie cu 40% mai mic decat in 2003. Am redus greutatea PET-urilor cu 15% fata de 2003 si pe cea a ambalajelor de sticla la 50% fata de 2005”, a declarat Mugurel Radulescu, public affairs & communications manager Romania & Republic of Moldova, Coca-Cola Hellenic.

Coca-Cola Hellenic s-a angajat sa finalizeze pana la 20 de centrale CHP de a patra generatie pana la finele anului 2015 si desfasoara instalarea la scara larga a panourilor fotovoltaice pe cladirile sale.

Coca-Cola Hellenic Romania, tara membra a Grupului Coca-Cola Hellenic, imbuteliaza o gama larga de produse din portofoliul Coca-Cola, de la bauturi racoritoare carbonatate, necarbonatate, nectaruri, pana la ceaiuri, apa minerala, bauturi energizante și cafea. Compania Coca-Cola Hellenic Romania asigura pentru produsele Coca-Cola și distributia, vanzarea, marketingul operational, fiind lider pe piata bauturilor non-alcoolice.

Compania este prezenta in Romania din 1991.