De altfel, oficialii companiei estimeaza ca in urmatorii patru - cinci ani, exista posibilitatea dublarii nivelului cifrei de afaceri estimate pentru anul 2006, Romania fiind o tara extrem de interesanta pentru pompe, in special in domeniul incalzirii.

Intr-o foarte mare masura acest lucru este favorizat de faptul ca in ultimii ani, una dintre cele mai importante zone de dezvoltare pentru Grundfos a fost Europa de Est, cu o rata de crestere de 20% si o cifra de afaceri totala de 2 miliarde de coroane daneze (268 milioane de euro), sustinuta pana in prezent, intr-o foarte mare masura de Rusia.

Cei de la Grundfos considera ca Romania si-a imbunatatit in ultima perioada climatul economic si politic, obtinand astfel o crestere a puterii de cumparare si implicit standarde sporite de trai, asociate cu inmultirea nevoilor populatiei.

"Luand in calcul extinderea din Romania, suntem pe drumul cel bun spre realizarea obiectivului strategic regional, iar dezvoltarea nu se va opri aici. Kazahstan si Bulgaria, de exemplu, se numara printre viitoarele noastre destinatii. Intensificarea relatiilor cu Uniunea Europeana, ca si necesitatea modernizarii sectorului de distributie din Romania reprezinta un potential urias pentru vanzarea de pompe pentru incalzire, de alimentare cu apa si pentru segmentul de ape uzate", a mai declarat Soren O. Sorensen.

Grupul danez activeaza in prezent in Europa de Est cu 1.500 de angajati, desfasurand activitati in Polonia, Rusia, Cehia, Ungaria si Ucraina.

Pe plan mondial, producatorul de pompe are 14.000 de salariati, activand in 41 de tari, prin reprezentante proprii de vanzari. Cifra de afaceri a grupului a fost anul trecut de 13 miliarde de coroane daneze, adica 1,74 miliarde de euro.