Grupul danez Grundfos, unul dintre cei mai importanti producatori de pompe la nivel mondial, si-a deschis o reprezentanta de vanzari in Romania, preconizand pentru acest an obtinerea unei cote considerabile din piata si o cifra de afaceri de aproximativ 80 de milioane de coroane daneze, adica echivalentul de 10,72 milioane de euro, arata un comunicat al companiei. Soren O. Sorensen, vicepresedintele executiv al Grundfos, si responsabil pentru Europa de Est, a declarat ca in termen de cinci ani, aceasta zona va deveni una dintre cele mai profitabile pentru grup, atat in termeni de cifra de afaceri, cat si in profit.
De altfel, oficialii companiei estimeaza ca in urmatorii patru - cinci ani, exista posibilitatea dublarii nivelului cifrei de afaceri estimate pentru anul 2006, Romania fiind o tara extrem de interesanta pentru pompe, in special in domeniul incalzirii.

Intr-o foarte mare masura acest lucru este favorizat de faptul ca in ultimii ani, una dintre cele mai importante zone de dezvoltare pentru Grundfos a fost Europa de Est, cu o rata de crestere de 20% si o cifra de afaceri totala de 2 miliarde de coroane daneze (268 milioane de euro), sustinuta pana in prezent, intr-o foarte mare masura de Rusia.

Cei de la Grundfos considera ca Romania si-a imbunatatit in ultima perioada climatul economic si politic, obtinand astfel o crestere a puterii de cumparare si implicit standarde sporite de trai, asociate cu inmultirea nevoilor populatiei.

"Luand in calcul extinderea din Romania, suntem pe drumul cel bun spre realizarea obiectivului strategic regional, iar dezvoltarea nu se va opri aici. Kazahstan si Bulgaria, de exemplu, se numara printre viitoarele noastre destinatii. Intensificarea relatiilor cu Uniunea Europeana, ca si necesitatea modernizarii sectorului de distributie din Romania reprezinta un potential urias pentru vanzarea de pompe pentru incalzire, de alimentare cu apa si pentru segmentul de ape uzate", a mai declarat Soren O. Sorensen.

Grupul danez activeaza in prezent in Europa de Est cu 1.500 de angajati, desfasurand activitati in Polonia, Rusia, Cehia, Ungaria si Ucraina.

Pe plan mondial, producatorul de pompe are 14.000 de salariati, activand in 41 de tari, prin reprezentante proprii de vanzari. Cifra de afaceri a grupului a fost anul trecut de 13 miliarde de coroane daneze, adica 1,74 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri