Metrorex a lansat un anunt de licitatie pentru achizitia a 16 trenuri noi de metrou care vor circula pe Magistralele 1, 2 si 3, valoarea estimativa a contractului fiind de 107,2 milioane euro, transmite Mediafax.

Contractul are o durata de 38 luni si este finantat printr-un credit de la Banca Europeana de Investitii si bugetul de stat.

Trenurile au in total 96 de vagoane si vor inlocui garniturile vechi de tip IVA.

Pentru a participa la licitatie, firmele interesate trebuie sa depuna o garantie de participare de 8,5 milioane lei, recomandari de la alti beneficiari, iar media globale de afaceri pe ultimii trei ani trebuie sa fie de minim 800 milioane lei.

Una dintre cerintele minime ale licitatiei este ca ofertantul sa faca dovada faptului ca a furnizat in ultimii cinci ani trenuri totalizand minim 96 de vagoane in cadrul a minim trei contracte cu o valoare totala de 400 milioane lei.

Criteriul de atribuire va tine cont de pret (60%) si punctajul tehnic, reprezentand performatele tehnice, mentenanta, livrarea si garantia (40%).

Ofertele pot fi depuse pana la 15 iunie, data la care vor fi si deschise.

In prezent, parcul de metrouri al Metrorex numara 44 de trenuri noi de tip Bombardier si 31 de trenuri de constructie veche de tip IVA.

Achizitia celor 16 trenuri este inclusa, alaturi de alte 21 de garnituri, in acordul de imprumut incheiat in 2009 de Guvern cu Banca Europeana de Investitii (BEI), de 395 milioane euro, pentru constructia Magistralei V Drumul Taberei-Universitate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Lucrarile la reducerea aglomeratiei de pe Magistrala 2 se amana